Niklas Herlin

Kaikki blogit puheenaiheesta Puutarhapalstalta voimaa ja ilo

Varhaista pottua ja perhosten tarkkailua

Puutarhassa tapahtuu näin keväällä paljon asioita päällekäin, enkä nyt tarkoita ainoastaan kaksikerroksisia kissoja. Linnut ovat kovin vilkkaita ja rakentavat pesää minkä liverrykseltä ehtivät.

Yksittäiset kimalaiskuningattaret touhuavat raidan kissoissa ja käyvät välillä lämmittelemässä lämpimällä seinustalla. Yksinäinen suruvaippa lepää myös hetken koira-aitauksen portinpylväässä, kun lähden hakemaan kameraa on häipynyt.

Nokkosperhonen kieppuu myös raidan ympärillä, no nyt minulla sattui olemaan kamera oikeaan aikaan, kohde vain vaihtui suruvaipasta nokkosperhoseksi.

Viljelypalstat kaupungin luksusta

Viljelypalstat ovat eri näköisiä eri vuodenaikoina. Ne ovat tähän aikaan kauneimmillaan. Alue on melkoinen keidas keskellä asuntoaluetta, jossa on ihan käydä nauttimassa silmäruokana ahkerien ihmisten kädenjälkiä ja aivoituksia.

Toki joku innostuu keväällä, mutta ei ymmärrä sitä työmäärää mikä viljelystä seuraa.  Saattaa puuttua kokemusta ja muutakin viljelyn onnistumisen edellytykset takaavaa. Viljelmä jää ehkä vain hoitamatta. Sellaisia alueita ei juuti  kuvausretkellä näkynyt. Yksi alue oli saanut suojat, jotta rikkaruohon häviäisivät. Ehkä ensi vuonna alkaa viljely.

Julkaise syötteitä