Niklas Herlin

HIFK-paidat (keittiön) kattoon!

Nyt ei näytä hyvältä. HIFK on suomalaisen jääkiekon loppuottelusarjassa sillassa: Jokerit ovat vieneet kaksi kauden tärkeintä kamppailua. Mutta ojistakin on noustu!

Miksi mun jengi on hengetön? Onko huippuotteluita sisältänyt alkuvuosi antanut liikaa painetta? Pitäisikö ottaa nuoret taistelijat takaisin kehiin ja vastuuseen? Nuoret pelasivat hyvin, kun vanhat pelaajat ja muut tähdet Mikael Granlundia myöten olivat sairauslomillaan helmikuussa.

Vai onko tähdillä sippi, joka monia meitä seuraa pitkän flunssan ja antibiootin jälkeen?

Mene ja tiedä. Mutta kyllä tässä joku voittokin tarvittaisiin. Miksi juuri minun joukkueeni tekee aina kaikien vaikeimman kautta? Perkele!

***

Voitto olisi tärkeä myös siksi, että täällä Helsingissä on joku HIFK-muoti. Paitoja, verkkatakkeja ja vanhan HIFK-takin classic-mallia on kuulema liikenteessä. Ja asiallinen kasvatuskin on aloitettu ajoissa: minulla on kaksi vähän yli vuoden vanhaa kummipoikaa, Tatu eli Tatska ja Eino eli Enska. Annoin molemmille joululahjaksi HIFK-pipon. Tatska oli osoittanut faniutensa heti! Hän söi pipon tupsun ennen uutta vuotta.

Vanha kaverini Heiskasen Rane Keravalta täytti syksyllä 50 vuotta. Rane on aina ollut kova HIFK-fani. Niinpä Ranen vanha kaveri Jouni oli ostanut synttärilahjaksi HIFK-pelipaidan. Selässä luki Heiskanen ja numerona oli 50.

Minä saavuin synttäreille Keravalle vähän myöhässä; Rane oli jo sonnustautunut uuteen paitaansa. Mutta minullapa oli vähintään yhtä hieno lahja, ellei hienompi. Se oli Mikael Granlundin paita, numero 64, jota Granlund oli käyttänyt yhdessä ottelussa! Niin sanottu Game-Worn! Otimme lahjan kunniaksi lasilliset boolia.

Rane oli tietysti hämmästynyt. Hän piti välillä toista, välillä toista HIFK-paitaa. Synttäri-ilta sujui mukavasti. Korostan, että minä ja lähipiirimme joime vai aikuisten boolia, emme mitään muuta. Kuuden tunnin jälkeen synttäreillä taisi olla enää kolme vierasta (joimme vain boolia). Viimeiset vieraat olivat lisäkseni entinen vaimoni ja poikamme (joimme van boolia).

Puolen yön aikaan saimme loistavan idean. Koska olimme keravalaisasunnon keittiössä. Päätimme nostaa HIFK-paidat keittiön kattoon (olimme juoneet vain boolia).

Tässä vaiheessa Ranen kaunis vaimo Nina, Keravan Honey Dorian, ehdotti taxien tilaamista (olimme juoneet vain boolia).

***

Ranelle kävi kuitenkin hyvin. Ranen poika Aapi, kummipoikamme ja Keravan Desmond - kassakaappiherrasmies - oli levittänyt koulussa sanaa. "Isällä on nimikirjoituksella varustettu Mikael Granlundin pelipaita". Heti maanantai-iltapäivänä Ranen katu-uskottavuus tässä junanvarsikaupungissa oli noussut. Piha oli täynnä pikkukundeja!

Rane siinä kertomaan, ettei Aapi ole vielä tukkut kotiin, eli Aapi ei pääse ulos. No pojat siihen, ettei me oltu poikaasi tultu katsomaan, vaan Granlundin pelipaitaa, jossa on nimmari. Rane tietysti käski pojat sisään ja kaikki saivat kosketella paitaa. Ja kun Rane kertoi Keravan kolleille, että paitaa on käytetty oikeassa lätkämatsissa, kaikki halusivat nuuskia paitaa. Edes tippa hikeä.

***

Rane on tehnyt päätöksen. Arkena hän käyttää Jounin antamaa Heiskanen 50 -paitaa. Aapin mukaan se pitää kohta vuolla pois isän päältä. Mutta kyllä Rane paitaa vaihtaakin! Loppuottelujen ajan hän on HIFK:n pelejä seuratessaan pukeutunut Granlund 64 -paitaan.

***

Uuden Suomen päätoimittaja, Mukava-Markku Huusko, on jotain lässyttänyt play-off-sarjasta. Markku on Jokeri-miehiä. Mutta jos loppuottelusarja jatkuu tällaisena, voipi olla, että Jokeri-fanin toimenkuva muuttuu. Jokerit voittoon - Huusko kortistoon!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (35 kommenttia)

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Jokerit (aikoinaan myös Tappara) -fani vuodelta 1971 ei pienestä hätkähdä. Voitto kotiin seurauksista piittaamatta!

Käyttäjän veikkonen kuva
Veikko Sorvaniemi

Ohoh, sopiiko kysyä, että oliko vakavakin sairaus kun vaihdoit kirvesnutun narripaitaan ;)

Ari Ojala

Veikkaan allergiaa mustaan makkaraan, jonka Aimo Mäkinen paransi Kanada-sarjalla.

Käyttäjän SJPHKI kuva
Seppo-Juha Pietikäinen

Minun suosikkijoukkueeni on sinivalkoinen leijonamiehistö.

Suomen jääkiekolle ja taloudelle olisi parasta, jos mestaruuden voittaa
Helsingin seudun ulkopuolinen joukkue.
http://fi.wikipedia.org/wiki/Luettelo_j%C3%A4%C3%A...

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Tämä loppuottelusarja on sikäli mielenkiintoinen, että kebtällä on valtava määrä MM-kisakokemusta. HIFK:ssa on tietysti Peltonen ja ilmaveivi-Granlun, mutta myös Saksaa pystyssä pitänyt Endras ja Ruotsista aibakin Fernholm. Ja Jokereilla ainakin Filppula, Väänänen ja se tanskalainen kundi, joka tekee Jokerien maalit. Jos olisin tilastofriikki, perehtyisin asiaan. Mutta en ole.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ha-haa, Niklas - freudilainen lipsahdus: "loppuottelusarja". Eihän nyt pelata kuin vasta paikasta välierissä. Helsingin herruus ei suinkaan ole sama kuin Suomen mestaruus, vaikka se viime keväänä toteutuikin.

Mikael Granlund on vielä tällä hetkellä kultamitalimies sekä Suomessa että maailmassa, mutta ennuste kahden kuukauden päähän on huono. Mestaruuden saavuttaminen on paljon helpompaa kuin sen uusiminen.

Onnittelen jääkiekkoa lajina suomalaiseksi ykkösurheiluksi nousemisesta. Vielä kun saataisiin lahjakkaat joukkuepelaajat pesäpalloharjoituksista kiekon pariin, niin aina paranisi! Miltä kuulostaisi: "jääkiekon SM-liigassa tänään hegemoniaottelu Vimpelin Veto - Sotkamon Jymy"?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Joo, freudilainen lipsahdus pahimmillaan... ; ). Mutta kun mietin viime kevättä ja lätkää, niin mulla parasta oli HIFK:n mestaruus, kakkosena tuli Joreien piekseminen ja sen jälkeen... Ihan kiva, että se maailmanmestaruus tuli.

Henrikki Pieskä

No tämähän se vasta typerä idea oli. Pesäpalloilijat kendokaukaloihin! Onko hullumpaa kuultu? Onhan kansallispelimme nyt sentään urheiluna ihan toisella tasolla kuin kaiken maailman kiekonläiskinnät. Maailmanmestaruuskin voitetaan aina kun joku keksii kisat järjestää eikä joka 15. vuosi. Lahjakkaat nuoret, pysykää ihmeessä oikean urheilun parissa!

Kesää ja uutta kautta odotellessa.

Ari Ojala

"Jokerit voittoon - Huusko kortistoon!"

Paras markkinointitempaus aikoihin. Toivottavasti Huusko saa seurata ratkaisupelit edes aitiossa, luulisi Harkimon järjestävän saunapaikat.

Olli Polli

Herra Herlin kysymyksenne "Miksi mun jengi on hengetön?" on ensinkin väärin muotoiltu. HIFK ei ole hengetön, vaan Jokerit on hengellisempi ;-)

Jos Jokerit jyrää HIFKin tällä kertaa ei se kerro HIFKin heikkoudesta vaan Jokereiden ylivoimaisesta hengestä ja taistelutahdosta, jopa revanssihenkisyydestä.

HIFKisi taisi lähteä sarjaan henkselit paukkuen. "Hoidettin me tämä viime vuonnakin". Ja nyt on housut jäätä täynnä !

Ja kuten ketjussa on jo mainittukin "mestaruuden saavuttaminen on helppo sen puolustaminen teettää harmaita hiuksia"

JOKERITkysymys: Mikä/mitkä jengit on voittaneet mestaruuden kaksi kertaan peräkkäin ?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ulkomuistista; Jokerit, Tappara ja TPS ainakin. Ja varmaankin maratontaulukon kärkijengi Ilves joskus muinoin.

Olli Polli

Jep, näin on, vaan ei ole HIFK moiseen koskaan pystynyt. No kerta se on ensimmäinenkin, jos hakkaavat Jokerit kakkosiksi !

Timo Lahtinen

Kärpät on pari kertaa tehny ton tempun 2000-luvulla. Vanhat asiat kai muistaa paremmin ...

Olli Polli

Timo:
Olet oikeassa. 04 ja 05, 07 ja 08 Oululaiset veivät Kanada pokaalin Ouluun.

Me stadilaiset "unohdettiin" moinen tarkoituksella ;-)

Psyykkausta ja kotiin päin vetoa !

Käyttäjän ollisaarinen kuva
Olli Saarinen

Mun joukkue on EVVK.

Taisi olla Vonnegutin tarina, missä kansalaisille jaettiin satunnaisesti keltaiset ja siniset paidat ja sen mukainen suosikkijoukkue. Tilanne ajautui vähintäänkin sisällissotaan. Tai ehkä se olikin tosijuttu muinaisesta Konstantinopolista.

Jotain rättijuttua Niklaskin yllä sepustaa vaikka on edistyksen miehiä ja valistuksen asialla.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Tuokin sun piti kirjoittaa. Hih,

Käyttäjän JuhoIsoviita kuva
Juho Isoviita

Jääkiekosta mitään ymmärtämättömänä en ole koskaan käsittänyt, mitä hienoa siinä on että hikisiä paitoja nostellaan hallin kattoon?
Koko jääkiekko on pohjoisamerikkalaisten puhdasta matkimista esim. xxx Ylpeänä esittää (proudly presents), oikein särähtää suomalaisen korvaan.
Maailmallahan jääkiekko on aivan marginaalilaji. En tiedä kuinka monessa maassa sitä pelataan suuremassa määrin, mutta arvioisin, että aika harvassa.

Käyttäjän Punakuono kuva
Petteri Olander

Heh,toivottavasti tekee "kipeää".
Vuosi sitten sattui minulla sydämeen.
Mitä tulee "finaalisarjaan",olet oikeassa,puolittain,toinen helsinkiläisjoukkue pelaa finaaleissa.Tällä kertaa Jokerit,vaikkei tää nyt vielä taputeltu ole.

Vielä pitää vähän vanhoja muistella;Kun vielä Helsingissä asuin,oli Jokereiden kausari aina hommattuna,no siitä vuosia jo on,mutta silloin Jokereissa pelasi kaikkien aikojen ketju,parempaa ei ole ollut,eikä tule: Säilynoja-Janecky-Selänne pakkeina Wade ja Ströbä

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Kieltämättä, aikas muikee kentällinen oli naapurilla.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry
Käyttäjän jarmokoponen kuva
Jarmo Koponen

Tässä on pääomistajalta sellaista tekstiä, että olen entistä vakuuttuneempi siitä, että Valko-Venäjän MM-kisojen siirtämiseen tähtäävä painostus ei ole mikään huutoäänestyksellä hoidettava asia.

Vakava paikka.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jarmo on hiukan liian vaikeaselkoisella päällä!

Olympiaurheilu ja jalkapallo ovat välillä ryhtyneet politikoimaan kisaisännyyksillä ja -osallistumisilla, mutta enpä haluaisi torpata Valko-Venäjän kiekkoturnaushanketta. Lukashenkan pärstäkö se maailmanparantajia ärsyttää, vai onko suunnitelmille ihan fiksujakin perusteita?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Rane Keravalta lähetti juu tekstiviestin, jonka mukaan HIFK vie sarjan voitoin 4-3.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Alan tässä pikkuhiljaa siivoilla pöytää.

Olli Polli

Älä Markku anna noin helposti periksi ! Kyllä Jokerit, villeinä kortteina, homman hoitaa kotiin.

Paineet on "ennakkosuosikki" HIFKllä !

Ari Ojala

Siellä jo toivotellaan tervetulleeks !

http://www.oldchiefs.com/

" Voit toki olla iältäsi nuorempi, kunhan omistat saman ideologian kuin myös me muut päälliköt.

Vielä kerran tervetuloa joukkoomme!

Pave

Puheenjohtaja, Old Chiefs Ry "

Olli Polli

0-3 ottelut ! Taitaa HIFKin rantapallot voida puhaltaa täyteen ?

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Huusko on saamassa potkut - okei. Toinen jonka homma on katkolla, on ehkä Petri Matikainen. Ei muuta kuin Matikainen Usariin ja päätoimittaja - tuo verkkomedian Sakke Pietilä - Hifkiä koutsaamaan, niin kukaan ei putoa korkealta.

Jouko Koskinen

Tarttee varmaan seurata paremmin - kävin kerran lätkämatsissa jonkun maalaisserkun seurana. En päässyt "tunnelmaan" enkä muista kumpi voitti. Toinen joukkue oli jompikumpi hesalaisista.

Se on vähän sama kuin mäkihyppy tai ampumahiihto - telkkarista näkee paljon paremmin. Tai näki muinoin kun punakone esitti taitojaan. Nyt huitastaan pitkä päätyyn ja laumana perään. Kaamee ruuhka josta ei saa mitään kuvaa edes maalikamerat. Itse väline on kimmonnut piippuhyllylle ja kansa vaatii verta jäälle.

Pakko se on taas mennä joskus toteamaan. lol!

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Punainen kolmonen, Matti Murto, isä-Hagman, isä-Peltonen ja Hexi Riihiranta kehiin niin jo alkaa lähiöläisten aitiossa puntit tutista.

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Juha Rantasilaa unohtamatta. Onko kellään Mike Polichin puhelinnumeroa?

Olli Polli

JOs Juhat & co tulee HIFKiin niin me otetaan Selänne & Co vastaan ;-)

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

@Jouni: No just, tätä kieltä minäkin ymmärrän:):) Oikea genre meikäläiselle:D

EV

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

A-Junnuille Suomen mestaruus. Prkl. HIFK.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Toistaiseksi kaikki on hyvin. Huusko jää, minä lähden - Nizzaan. Nissa Aigles on vielä mukana pleijareissa. Lisää täällä:

http://joonassaari.vapaavuoro.uusisuomi.fi/urheilu...

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa