Niklas Herlin

Ollila, Kummola, Jääkiekkoliitto ja Nokia

Julkisuus on tuominnut hämmästyttävän yksimielisesti Nokian pitkäaikaisen hallituksen puheenjohtajan ja toimitusjohtajan Jorma Ollillan. Yksi erityinen syytösten aihe on Jorma Ollilan kymmenen vuoden ylimielisyys.

Ollila oli epäilemättä tiukka johtaja alaisilleen. Ylimielisyyttä häneen ilmeisesti kehittyi joskus kymmenen vuotta sitten. Hän muun muassa suhtautui halveksuvasti kilpailijoihin. Applen iPhonesta tai mikä se onkaan, ei ollut kilpailijaksi. Tällainen ylimielisyys kostautuu aina, oli kyseessä yritys tai yhdistys, suuri tai pieni.

On surullista, että pahimmassa tapauksessa Nokiassa upean uran tehnyt Ollila jää historian kirjoihin Nokian tuhoajana. Häntä on kuitenkin hyvin paljon kiittäminen Suomen vaurastumisesta 1990-luvulla. Nimittäin, ei se Nokian nousu olisi ikinä onnistunut ilman Nokian johtoa. Ja sitä oppimäärää, joka suomalaisille on Nokian myötä tullut, ei voi edes laskea.

Miten tämä liittyy Jääkiekkoliittoon ja Kummolaan? Suomalainen jääkiekko on edennyt Kummolan puheenjohtajakaudella maailman huipulle. Lähtölaukaus oli vuoden 1995 maailmanmestaruus, joka onnistuttiin hyödyntämään täydellisesti.

Lahjakkaat urheilijanuoret valitsevat Suomessa lätkän, koska sitä seurataan, siitä puhutaan ja siitä saattaa saada jopa ammatin. Ja parhaat tienaavat huippusarjoissa miljoonia, kuten tiedämme. Kotimainen kiekko kiinnostaa, ja lähes jokaisella mittarilla kiekko on ylivoimaisesti Suomen suosituin urheilulaji. Kummolan aika on ollut mannaa urheilulajille, jonka nimi on jääkiekko.

Kuten Ollila aikanaan Nokiassa, myös Kummola on ollut pitkään Jääkiekkoliiton johdossa. Ollilasta sanottiin, että viimeisinä kymmenenä vuotena hän ai antanut kenenkään muun tehdä päätöksiä. Ja samaa sanotaan nyt Kummolasta.

Ollilaa sanottiin ylimieliseksi. Kummolasta ei tarvitse sanoa, hän on ylimielinen. Hän sanoi Arto Nybergin televisio-ohjelmassa todellista ylimielisyyttä kuvaavat sanat: ”Arhinmäen Facebook-jutut mä jätän ihan omaan arvoonsa” (lainaus Ilta-Sanomista).

Kummola viittasi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäkeen, joka on muun muassa murissut, täysin aiheesta, MM-kiekon lippujen hinnoista. Monen muun tavoin Arhinmäki on myös epäillyt, että jääkiekon MM-kisojen myöntäminen diktatuurimaa Valko-Venäjälle on kyseenalaista.

Vasemmistoliittolainen Arhinmäki on paljon entistä kokoomuksen kansanedustajaa Kummolaa nuorempi, ja aatteeltaan ”väärä”. Mutta kun urheilujohtaja suhtautuu ylimielisesti urheiluministeriin demokraattisessa maassa, kaikki ei ole kunnossa. Itse asiassa, urheilujohtaja ei voi paljoa enempää hallaa lajilleen tehdä.

On surullista, jos Kummola jää jääkiekon historiaan miehenä, joka tyri lajin MM-kotikisat ja poliittiset suhteet. Mutta viimeisistä toimistaan hänetkin muistetaan.

Jääkiekkoilija on osapuilleen yhtä hyvä kuin hänen viimeinen ottelunsa. Olen ollut työhaastattelussa eri toimituksiin kymmenkunta kertaa. Kertaakaan ei ole papereita kysytty; toimittaja on yhtä hyvä kuin hänen viimeinen juttunsa. Ja johtaja muistetaan hänen viime toimistaan johtajana. Loppujen lopuksi, helppo yhtälö kaikille. Johtajienkin pitäisi vain tajuta se, Ollilaa ja Kummolaa myöten.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

9Suosittele

9 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (37 kommenttia)

juhani maunu

Semmoinen pikkujuttu kuin perusnöyryys tuntuu nykysuomesta kadonneen jonnekin. mm jäkis ja miksei nokiakin on ilmiön parhaita esilletuojia. Itsestäänselvyys harvoin elättää pitkään.

. suvituuli

Valta turmelee, ja ehdoton valta turmelee ehdottomasti.

Pätee politiikassa, ilmeisesti liike-elämässä ja näköjään urheilu(järjestö)toiminnassakin. Eli organisaatioissa yleensä.

Joten ehkä sen paremmin Olllilan kuin Kummolankaan tapauksessa ei pitäisi tuijottaa siihen viimeiseen kvartaaliin tai turnaukseen. Vaan todeta, että pitkäksi meni.

Kun menee pitkäksi, menee yleensä myös yli. Eihän tämä ole mukään uusi totuus - Kekkonen, Samaranch, Olavi J. Mattila, Putin, jne. - todistavat.

Eikä se yleensä jää yli menemiseen. Usein tulee myös omille sukille.

Kaksi kautta politiikassa ja kymmenen vuotta firmassa. Se on siinä ja sitten vaihtoon.

Presidenttipelin Ranskassa hävinnyt Sarkozy ja hänen politiikkansa näyttää karusti menettäneen kansan kannatuksen juuri nyt. Historiankirjoittajat saattavat tulevaisuudessa olla lempeämpiä.

Samoin on Ollilan suhteen. Nokian viidentoista vuoden voittokulku on uskomaton suoritus. Jatkosta riippumatta - varsinkin Schumpeteriläisessä luovan tuhon ympäristössä. Tuhkasta nousee aina uusi lintu, eikä sen nimen voi olettaa olevan Nokia.

On Suomi, Nokia (ainakin vielä) ja Jääkiekkoliitto.

kekkosia, olliloita sekä kummoloita tulee ja menee.

Meidän - kansalaisten, osakkeenomistajien, seura-aktiivien - tehtävä on pitää huoli varsinkin siitä, että ne ajallaan menevät.

Kalle Lehtonen

"Kummola viittasi kulttuuri- ja urheiluministeri Paavo Arhinmäkeen, joka on muun muassa murissut, täysin aiheesta, MM-kiekon lippujen hinnoista"

Miksiköhän Arhinmäkeä ei syytellä populismista, vaikka hänen toimintansa enemmän kuin ilmiselvästi sellaiseen ainekset antaisi? Paavohan ei ainakaan julkisuudessa ole ollut kiinnostunut sen enempää lätkästä kuin lippuhinnoistakaan - ennen kuin ne nousivat lööppeihin.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kaikki ei ole populismia, joka populismiksi väitetään.
Vasemmistolaisen kriittinen ääni ei käytännössä koskaan ole populismia.

Oikeistolainen suoltaa puolet sitä.

..-Torin helppoheikistä, joka myy 12-huonolaatuista kynää markalla, Nokian Ollilaan joka myi hyvälaatuista innovaatiotuotetta ympäri maailmaa kalliilla...

Myyjässä on aina osa huijaria.....Mutta, ei öykkäriä, kuten joissain urheilujohtajissa....

Jouko Koskinen

Tosi on!
Sinisalo, Siuvatti, Erkki Susi yhdessäkään eivät olisi pystyneet kaatamaan Kummolaa / jääkiekkoa. Suomalaiset taiturit olisivat ilman Kekkosta päässeet pelaamaan venäläisten sarjoihin paljon aikaisemmin.

Käyttäjän heikkikolehmainen kuva
Heikki Kolehmainen

Voi se olla niinkin, että jääkiekossa pärjätään Kummolasta riippumatta ja, että Ollila on karismaattinen ja innostava johtaja, joka teki virheitä ns. dreamteam hajottua eli menetettyään rohkeat, kriittiset äänen ympäriltään ja/tai muututtuaan niille kuuroksi. Yritysjohtajan kuten Ollilan - toisin kuin "Kummolat" - herättää lopulta markkinat eli me kuluttajat tyytymättömyydellämme. Tätä ennen moraali, yhteishenki ja luottamus ovat rapistuneet yrityksessä sisällä jo pitkään.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Mielestäni Kummola ei suhtautunut ylimielisesti Arhinmäkeen, jonka hän toki tietää pappisrälssiin kuuluvaksi.

Hänelle tuntuu olevan uutta, että e-verkot ovat merkittävä tiedonkuljetuksen väline ihan ministereitä ja presidenttejä myöten.

Tarja Halonenkin twiittaa säännöllisesti.

Mitä tulee Nokiaan, uskon myös Suomen taloushuipulla olevan riittävästi pahaa tahtoa, juorutason tietoa ja sitä mukaa leimaamisen tarvetta, että Niklaksenkaan kanta Ollilasta saavuttaisi psykiatrin sielussani kovin korkeata legitimiteettiä.

Kun Niklas jäi pois talouselämän huipulta, hän teki "Arhikset", mutta sankari on vasta se, joka sen jälkeen vielä heittää pirua mustepullolla ja naulaa teesinsä Wittenbergin kirkon (tai jonkin muun Eteläranta kympin) oveen tavalla, jonka vaikutus on mitattavissa.

Siinä Niklas on jo aika peruuttamattomalla tavalla missannut.
Nizzassa ja Helsingissä.

Jouko Koskinen

Alkoholistien AA-kerhoissa tehdään sankareita, kerrotaan jälkeenpäin säälittäviä selviytymistarinoita meille taviksille. Ex-rikkaat hoitavat kestokankkustaan samoilla lääkkeillä.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

AA-kerhoisa tehdään sankareita? Häh?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Pekka, vaikkei ? kohdistunut suoraan minuun, vastaan kuitenkin väärtille kryptausta vähän avaten.

Kun Suomen valtioneuvoston jäsen ilmoittaa, että hänen fb-kommenttinsa on sellaista virallista hallituksen jäsenen kantaa, jota ent kansanedustajan ja urheilujohtajan on kuuleminen ("virallisena kantana", joka johtaa seurauksiin, jos sitä ei kuunnella), on virallinen Suomi ottamassa pois sanomisen valtaa vapaalta kansalaiskeskustelulta.

Eli kyse ei ole viestin sisällöstä vaan sen julkaisufoorumista ja jälkikeskustelussa näiden totaalisesta sekoittamisesta keskenään.

Sekoittaja tässä tapauksessa on vapaaseen kansalaistoimintaan kannatuksensa ansiokkaasti perustava, mutta valtioneuvoston jäsenen mandaatilla valtaa käyttävä, eduskunnalta vallan käyttöoikeuden saanut ja sen luottamuksen varassa toimiva oikeushenkilö.

Jouko Koskinen

Sattuneesta syystä olen kohteliaasti kuunnellut noita AA-kerhoiSa luotuja sankaritarinoita ihan uuvuksiin saakka. Kaiho ja ikävä "vanhoihin hyviin aikoihin" senverran ilmeinen että on syytä pitää oma taskumatti piilossa ja korkki visusti kiinni.

Kun pienenä syntyy ja kännissä kuolee ei jää pahoja mielikuvia elämästä. Jos menisin pankkiin omin avaimin jäisi valinnanvapaus poies.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ohje otettu huomioon.

Vaanj sanottu, mikä sanottu. Ei niitä poistella omin toimin...

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Koska olin elinkeinoelämän huipulla? Missä asiassa olen peruuttamattomalla tavalla missannut?

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Niklas H.

Elinkeinoelämän huipulla olitte siinä vaiheessa, jossa vaiheessa mm äsken edesmennyt Aato Erkko seisoi golf-housuissaan tikapuiden juurella niiden huipulla puhumassa olevan Eljas-isän poikana (kun HS:n painokonetta vihittiin).

Toivottavasti vertaus on riittävän ymmärrettävä ja keventää väitteeni mielikuvatasolle.

Peruuttamaton missaus tapahtuu mielestäni silloin, jos Ikaros lentää joko liian korkealla siten, että siipien mehiläisvaha sulaa tai liian matalalla siten, että mehiläisvaha meren roiskeista liukenee.

Toivottavasti tämä toinenkin mielikuva kertoo riittävästi.

Se, että tämän voin vertauksin julkisesti kirjoittaa liittyy siihen, että edesmenneistä on jälkeenjääneiden toimesta usein julkisuudessa lausuttu paljon tilanteessa, jossa edesmenneet eivät enää ole vastaamassa teoistaan tai motiiveistaan.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Liikkanen, en ymmärtänyt mitään. Liian vaikeat vertaukset? Jotenkin taisit viitata siihen, että kuten veljeni ja siskoni, arvostelin isääni hänestä pari vuotta sitten julkaistussa elämäkerrassa. En kylläkään ymmärrä miksi.

Käyttäjän anttiliikkanen kuva
Antti Liikkanen

Sekä Pekan että Herlinin kommentit ovat puolestani riittävät, ei aihetta jatkokeskusteluun.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ethän sinä Siikala ole edes rattailla.
Yritä kivuta ensin sinne, ja puhu vasta sitten.

Nuoleskeleva kommentti, mutta sellaisia jollain tavalla merkkihenkilöiksi päässeet joutuvat sietämään.

Kun molemmat toisaalla puhuitte HS:sta,- ja oheisesti myös Aatos Erkosta, niin hesarin entinen päätoimittaja Kivinen oli haastattelussa YLE:ssa tänään.

Hän kertoi, kuin Aatos Erkko joutui koko ajan mielistelyn kohteeksi,- ja se oli hänelle kiusallista.

Hän kertoi myös, kuinka Aatos Erkko ei pitänyt lainkaan "kustantaja-päätoimittaja"-titteleistä, jotka hänen mielestään olivat yleistyneet kovasti..
Hänen mielestään päätoimittaja on päätoimittaja,- ja journalisti.
muut hoitelevat kustannuspuolen.

Sanon tämän vaan siksi, kun juuri tälläkin foorumilla media-ammattilaiseksi itseään kehuskeleva puhui täsmälleen päinvastaisessa mielessä mediasta. "Päätoimittajat eivät kuulemma tajua markkinoinnista" hän loihe lausumaan.

Lisäksi hän antoi eilen Erkon kuolinuutisen jälkeen ymmärtää, että hän, ja Erkko olisivat ikäänkuin samoilla linjoilla mediakeskustelussa.

Voi äitivainaa, kun myötähävettää...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"En vajoa niin alas kuin sinä joka olet asettanut päämääräksesi minun mollaamiseni vain siksi ettet kestänyt omaa väärässä olemistasi. Kun ei ymmärryksesi riittänyt ymmärtämään mitä kirjoitin.
Kuten sanoin; minä en nuoleskele ketään."

Haa, nyt päästään asiaan.

No, nuoleskelu,- ja samaa mieltä oleminen ovat yhtä vaikeita eroteltavia kuin Erosen satiiri,- tai tosissaan oleminen.

Minä en sinua hyvä Pekka mollaa. Minä olen eri mieltä kanssasi asioista,.............Tai oikeastaan se olet sinä, joka olet eri mieltä minun kanssani.

Kaikkihan alkoi niin lapsellisesta asiasta, kuin moottoriurheilusta,- ja Kimi Räikkösestä.
Kun minä esitin kriittisiä mielipiteitä alkukauden heikoista harjoitusajoista,-ja siitä, että nuori tallikaveri oli nopeampi, niin sinä päätit laittaa minut estolistalle.

Ajattele nyt aikuinen mies. Perkele, siis moottoriurheilusta,- ja Räikkösen tekemisistä sinä et hyväksy mielipiteitäni esimerkiksi valtakunnan politiikasta.

Minua vituttaa tuollainen pikkusieluisuus niin paljon, että kommentoin tietysti niissä paikoissa, joissa se minulle mahdollistuu.
Ei kukaan voi olla herkkähipiäinen....Khröhöm, Myöhäsen lisäksi, ettei kestä, mitä minulla on sanottavaa juu nääs....

Viikonloppuna on taas örmyläkisa. Saapi nähdä kuinka käypi. Tuota, kuka aukaiseepi juttuketjun, vai pitääkö minun piruuttaan avata. Mieluummin olisin kommentointipuolen aurinkokuninkaita mieluummin nääs juu....

Mikä se muuten oli tämän ketjun aihe? Voisiko joku vihjasta....

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Siikala ja Tyry nokitelkoon toisiaan muualla kuin mun blogissa, jossa käsitellän lätkää, Nokiaa ja johtajuutta.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Ohje otettu huomioon.

Vaan sanottu, mikä sanottu. Ei niitä poistella omin toimin...

Käyttäjän koskela kuva
Matti Hemmi

Jokaiselta ihmiseltä löytyy vääjäämättä aina omat rajansa, joka asiassa. Oli tehtävä / työ sitten mikä tahansa, jossa uralla edetessään hän voi kivuta oman ainutkertaisen kykenemättömyytensä yläpuolelle, ennemmin tai myöhemmin.

Silloin kun näin tapahtuu hänen hoitaessaan mm. johtamista, ovat vahingot myös suurempia, laajempia ja turhempia. Myös vastuuta peräänkuulutetaessa sen ymmärtäminen on myös samassa kykenemättömuuden sarjassa. Sitä ei enää ole, koska viimeistään juuri sen tajuaminenkin on jo ulkoistettu.

Suomi nyt vaan sattuu olemaan maa, jossa sekä poliittisen tai muun eliitin tasolla vastuun pakoilusta on kehittynyt taidetta, maan tapa. Lutherilainen työ- ymv moraali rapautuu sitä mukaa kun optio- ja muupalkkio-todellisuus ylittävät ymmärryksen.

Pekka Manner

Nokia ja jäkisliitto kuvastavat hyvin 2000-luvun meininkiä. Nokia kaatui ylimielisyyteen Ollilan johdolla ja nyt sama uhkaa jäkistä, ei ehkä lähitulevaisuudessa vielä, onhan liitolla hyvin rahaa ja hyvä boogie.

Nämä lätkän MM-kisat ovat hyvä symbooli siitä mihin Suomi on mennyt 2000-luvulla, kyseessä on ollut oikeiston juhlakulkua, viimeinen niitti oli Salen valinta pressaksi, eli hyvät bileet ovat jatkuneet koko vuosituhannen alun ja jatkuu vielä pitkään.

Toki tästä on myös syyttäminen myös "vasemmistoa" joka tyri kaiken omalla idioottimaisella toiminnallaan mm. ns. hyysärismillään.

--------

Näistä kisoista on rahvas siivottu pois haisemasta halleista, ei edes kisa-alueen telttoihin rahvasta päästetä, nämä karkelot ovat tarkoitettu kravattisusille ja heidän kutsuvierailleen.

Rahvas katselee kisoja sporttibaareissa tai himassa.

Toki on hyvä asia että näissä kisoissa ei pala juurikaan veronmaksajien rahaa, paitsi siten että firmat voivat vähentää nämä lätkäkulunsa suurelta osin veronävhennyksinä, edustuskuluina.

Ja sama trendi jatkuu, yleisurheilun EM-kisojen keihäsfinaalin liput maksavat myös hunajaa, reippaasti yli 100 egeä.

PS! Myönnettävä on että nämä ovat rahallisesti menestyskisat, ja samaa se on MTV3/Canalille. Jackpot!

Yle kyllä tyri aikoinaan lätkälähetykset ylimielisyydellään, niin kuin se on tyrinyt monet muutkin hyvät urheilutapahtumat, ei ihme että Ylen pääurheilulaji nykyään on ravit!!!

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Johtajat muistetaan viimeisistä teoistaan. Kummola oli Tampere-talon näkymätön johtaja. Jääkiekon parissa aika meni maailmalla eri kokouksissa, ja kisoja katsellessa. Sama tahti jatkuu nytkin paitsi Kummola päättää lippujen hinnoista.Hän myös valmistautuu paluuseen politiikkaan.
Ollila muistetaan vääristä suosituksistaan jatkajakseen. Hän toimi, mutta oli johtajana liian varovainen. Sitä polkua jatkoi seuraajat eri tehtävissä. Mutta Ollilahan on alkuperäisen Maalaisliiton oppilaita.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Olen Nikon kanssa samaa mieltä noista Ollila ja Kummola tapauksista. Minun silmissäni Ollilan "karisma" (jos sitä koskaan olikaan?) laski kuin lehmän häntä noina viimeisinä aikoina Nokiassa.

On tosiaan vaikeaa sanoa, olisiko Nokia pärjännyt -90 luvun alussa ja siitä eteenpäin yhtä hyvin jonkun muun johtajan toimesta?

Kummolasta on kehkeytynyt oikea "patu." Se ei ole hyväksi kenellekään. Hänellä on aivan liian ylimielinen asenne jopa maamme ministereitä kohtaan. Se on kyllä jo hyvän maun vastaista ja typerää. Ja virhe.

Olisikohan hänen aika jo luopua tuosta tehtävästään? Jos hän pitää jo itseään oikein koko Suomen johtajana suurinpiirtein, niin olisi varmasti aika laskeutua sieltä norsunluutornista meidän tavallisten joukkoon.

Kukaan ei ole ylijumala johtamassaan lajissa. Kyllä ehdoton vaatimus on, että otetaan myös maamme enemmistön ääni huomioon, eikä kukkoilla diktaattorimaisella otteella kuten Kummola on nyt tehnyt.

terv. Eeva

Tuomas Taivasaho

Kyllä vain tuntuu siltä, että jääkiekko tässä kannattajien ja katsojien karkoituksessa häviää. Lippujen hintataso, Canal+ ja Kummolan elitismi ei jääkiekkokansassa jaksa hehkua yllä pitää. Seuraukset pitkällä tähtäimellä varmasti näkyvät menestyksessä, mutta siitähän ei Kummolaa kukaan muista tuomita.

Positiivisena puolena muut lajit ja harrastukset voittavat, joten ei näiden kisojen fiasko aivan hukkaan mene. Jääkiekko ei lopultakaan erityisemmin tärkeä asia ole, vaikka samaa rataa hiihdon ja mäkihypyn reittiä kulkisikin.

Käyttäjän FreeThinking kuva
Jukka Heikkinen

Mikä tekee ihmisestä ylimielisen, ihmisen joka ei anna arvoa toisen sanomiselle ja vähättelee toista tai toisen tekemisiä. Sekö, että luulee itse olevansa Jumalasta seuraava, jos sellaiseen uskoo ja jos ei usko niin siitenhän hän luulee olevansa ehdoton ykkönen. Liian pitkäaikainen valta saa ehkä tällaista ylivertaisuuden tunnetta aikaiseksi.

En tiedä Ollilasta minkälaisia lausuntoja hän on aikoinaan antanut kilpailevista yrityksistä ja onko hän niissä vähätellyt heidän mahdollisuuksiaan.
Voi olla tai sitten hän on vain tehnyt virhearvion, joko muiden mahdollisuuksista tai Nokian menestymisen mahdollisuuksista tulevaisuudessa. Kehityksen vauhti oli ja on kova ja aika meni ja menee omien patenttien suojelemiseen ja vahtimiseen.

Kummola taasen on selvästi tuonut selvästi esille oman ylimielisyytensä viimeaikaisilla lausunnoillaan ja esiintymisillään. Tietysti Kummolan on mukava antaa lausuntoja, että tottahan hän toki haluaa olla kiltti kaveri, mutta sitä hän ei kertonut kenenkä kaveri. Ja kuka haluaa olla ylimielisen kaveri, todennäköisesti niitä kuitenkin riittää niin kauan kuin oma asema ei ole uhattu.

Arvon kaikki ansaitsemme, ei tässä globaalisessa maailmankaikkeudessa, puhumattakaan Suomesta, pidä enää paikkansa. Kuka sen arvon saa, ilmeisesti ne, jotka pääsevät ja osaavat hyvin esiintyä edukseen suuremmissa tai pienemmissä ympyröissä kanssakäyvien ihmisten kanssa. Sosiaalista mediaa en laske tähän joukkoon.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Joillekin johtajille vain käy niin, että he luulevat olevansa korvaamattomia, kun ovat riittävän pitkään johtaneet. Jotkut sanovat sitä "Kekkosen taudiksi" (esimerkiksi isäni ennen kuin hän ko. tautiin sairastui), vaikka tauti on ollut olemassa tuhansia vuosia.

Ylimielisyys ja korvaamattomuuden tunne johtaa siihen että kukaan organisaatiossa ei uskalla tehdä päätöksiä ilman johtajan lupaa ja organisaatio hyytyy. Fiksuimmat jättävät organisaation ja nuoleskelijat jäävät.

Jotenkin noin se menee.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Aivan Niko, juuri noin se menee.

terv. Eeva

Timo Härtsi

Tämä ylimielisyys voi tulla kalliiksi jos tavalliset lätkäfanit kääntää selkänsä. Canal paketin saa muistaakseni 3kk 40 egee ja tämän paketin kun ottaa niin saa aika paljon vastinetta rahoilleen, ei pelkästään lätkää.

Olen sitä mieltä, että jotkut eivät olisi valmiit maksamaan mitään ja haluavat kaiken mielellään ilmaiseksi. En pidä Canal pakettia todellakaan kalliina, kun sitäkin monet ovat kritisoineet.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Juuri näin. Luin jostakin, en muista mistä, että Jääkiekkoliiton älytön hinnoittelu tuotti kaksi voittajaa. Ne ovat Canal ja sporttibaarit.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Juuri näin. Tunnen erään ravintoloitsijan, joka kiittää iltaisin kassan laskennan jälkeen Kummolaa! Hän kritisoi näihin kahteen otteluun myytäviä alennuslippuja ja katsoo tämän olevan Kummolan katala juoni pienyrittäjyyttä vastaan. Miten kokoomuslainen voi vajota näin alas?

Kummolan entinen puoluetoveri, siis jäsenkirjaton Niinistö komppaa Arhinmäkeä ihmetellen Arhinmäen tavoin lippujen hintoja. Jo on aikoihin eletty.

Käyttäjän malva kuva
Eeva Vasenius

Itse ehdin jo tekemään tilauksen Canal+ Total-kanavista. Se olisi ollut synttärilahja miehelleni. Olisi samalla näkyneet formulatkin.

Sitten pohdimme ko. diiliä. Se olisi ensin ollut 11,90 kolmen kuukauden ajan. Sitten se olisi sitten noussut n. 40,00 euroon kuukaudessa. Ja soppari merkitsi sitä, että olisi ollut nalkissa tuohon diiliin kaksi vuotta.

Paljastin lahjan miehelleni, koska homma vaati tosiaan pohtimista. Totesimme, että meillä näkyy nyt jo ihan tarpeeksi kanavia ja ettei tuolla tarjouksella olisi kannattanut ottaa ko. pakettia.

Lisäksi ei oikein selvinnyt, olisiko meillä nämä olemassa olevat releet riittäneet tuon kanavapaketin kytkemiseen. Päätimme niin, että perun sen. Ja hyvä niin. Mies sai synttärilahjaksi D&G tuoksun ja halipusut.

terv. Eeva

Timo Härtsi

En tiedä tosiaan niistä kampanjaehdoista sen enempää. Itsellä kun on Canal näkynyt vuosikausia, koska olen valioliigan suuri ystävä. Meikäläiselle nämä mm-skabat ja tuo ylimääräinen mm-lätkä hd kanava on vain pelkkää plussaa.

Huvikseen kuitenkin tsekkasin dna-kaapelitarjouksen eikä niissä ehdoissa ollut mitään mainintaa 2vuodesta 3kk jälkeen. Mutta ota noista nyt selvää, ehkäpä se on niin pienellä printillä siellä että ei ihmissilmä sitä pysty erottamaan :)

Käyttäjän Putte kuva
Pasi Pennanen

Kummola-tapauksessa kumuloituu lähes kaikki se, mikä on tässä ajassa pielessä. Öykkäröinti, itsekkyys, ylimielisyys ja kohtuuttomuus ovat muuttuneet "virallisesti" hyväksytyiksi arvoiksi nyky-Suomessa - jopa niin, etteivät niitä harjoittavat osaa enää edes hävetä. Luultavasti juuri tämän syyn vuoksi asiasta nousi näinkin valtava kohu. Jääkiekko kun edustaa monelle nykyajan versiota "Talvisodasta".

On puhdasta potaskaa väittää johtajiin kohdistuvan kritiikin johtuvan kateudesta. Monissa tapauksissa kohtuuttomiin menevät johtajat ovat itsekin ns. palkkaduunareita. Tai sitten he edustavat finanssimarkkinoita - eivät reaalitaloutta. Liian usein vaikuttaa siltä, että heille on tärkeämpää lyhytnäköinen hyöty kuin yritystoiminnan jatkuvuus. Se on tämän kvartaalitalouden suurin ongelma, joka monella tapaa estää johtajistoa sitoutumasta yritykseen. Monesti osakekurssiin sidotut bonukset voivat tehdä siis varsinaiselle yritystoiminnalle hallaa. Terveiden riskien ottamisen sijaan tehostetaan yritys hengiltä tai sorrutaan lyhytaikaiseen rahastamiseen.

Luulenpa, että Suomessa on harvassa ne, jotka vastustaisivat esim. veljesi Antti Herlinin tai edesmenneen Aatos Erkon oikeutta varallisuuteen, koska he pyrkivät yritystoiminnan jatkuvuuteen - toki suhdannevaihtelut huomioon ottaen. Se on sitä yhteiskuntavastuuta ja isänmaallisuutta, mitä saa hakemalla hakea Nallen, Kalen tai muiden viime päivinä esissä olleiden johtajien arvomaailmasta.

Jari Eteläsaari

Mikä tuossa Kummolan sanomisessa nyt niin kummallista on ?
Sanoi mitä ajatteli.

Itse olen samaa mieltä. Osoittaisi Arhimäeltä melkoista poliittista harkitsemattomuutta jos ryhtyisi tuollaisesta kaikkia Suomen jääkiekkoharrastajia kiusaamaan tai karsimaan näiden toimintamahdollisuuksia.

Lippujen hinnoittelu on taasen toinen juttu, siinä Ruotsissa varmaankin tehtiin oikein.

Käyttäjän reijokallinen kuva
Reijo Kallinen

Kummolan ongelma on juuri se, että hän laukoo näitä mielipiteitään miten ja missä tahansa. Huono merkki johtajasta. Ei ihme, että hän oli yhden kauden kansanedustaja. Äänestäjien tietoon tuli se, että hän on paskiaismainen öykkäri. Tämä on nyt tullut muillekin selväksi. Hasta la vista Kummola.

Kiusaamista kai se oli kun Arhinmäki myönsi jääkiekolle 1,3 miljoonaa euroa avustusta.

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa