*

Niklas Herlin

Niksi-Nikon Nizza-vinkki: käyttäytyminen puhelimessa

Olen taas ajautunut eteläiseen Ranskaan. Iltapäivällä tapasin jopa tunnetun US-blogaajan. Hyvä!

Muuan suomalainen, Välimerelle muuttanut eläkeläinen oli saanut illaksi nipun jalkapallopilettejä. Meille faneille tämä sopi. Paikallisen OSG Nicen vieraaksi oli nimittäin tullut nykyjalkapallon kenties kallein seura Paris St Germain (PSG) kirkkaimpana tähtenään ruotsalaissyntyinen bosniakki Zlatan Ibramovits.

Ihminen näkee loppujen lopuksi kovin harvoin supertähden tämän huipulla ollessa. Kohdallani tämä oli kai kolmas kokemus; Jari Litmasen näin hänen huippuvuosinaan viitisen kertaa Suomen maajoukkueessa.  David Bechamin kerran, kun hän lähes yksinään teurasti Suomen erittäin hyvän maajoukkueen Liverpoolissa. Nyt näin uskomattoman Zlatanin.

Mutta varoituksen sana! Pelin alkuvaiheessa Zlatan oli menossa läpi, ja hän kaatui. Göteborgin  ruotsinbosnialainen jäi nurmen pintaan odottamaan jotakin vapaapotkua, jota hän ei saanut. Ja juuri silloin matkapuhelimeni soi!

Naisystävä se siellä soitti. Tietämättä, että olin loppuunmyydyllä jalkapallostadionilla. Naisystävä sanoi jotakin tällaista: ”Hei kulta, mitä kuuluu”.  Zlatan oli kentän pinnassa, ja otin käyttöön ainoa hyvän urheilufanin kielen  eli suomen ja huusin pärstä punaisena:  ”Painu Göteborgiin ru…maan per..si.”

Naisystäväni ei tässäkään vaiheessa ymmärtänyt, mitä tarkoitin, ja sanoi ”Niko hei, minä täällä”. No juuri samalla hetkellä PSG:n kapteeni meni puhumaan jalkapalloerotuomarille. Turvauduin edelleen suomen kieleen ja huusin ”Turpa kiinni v…n läski!”. Tässä vaiheessa naisystäväni taisi sanoa, että soitellaan myöhemmin.

Mutta näin se on. Ihan kaikkea, mitä ajattelee, ei pidä huutaa puhelimeen, ainakaan jos vastaanottaja ei ole selvillä ns. tilanteen kokonaissubstanssista. Uskon ja toivon, että viimeistään tämän luettuaan naisystävä on taas entisellään, eikä välitä siitä, että käytän muista ihmisistä rasistisia ja sovinistiasia nimityksiä.

Zlatan veti yhden vaparin sisään. Mutta Nizza voitti 2-1! Nissa! Nissa! Nissa!

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Olikos tämä nyt kannanotto sen puolesta, että ns. tilanteen kokonaissubstanssista riippuen Usarin blogeissa voi kirjoitella esim. ”Turpa kiinni v…n läski!”, ”Painu x-paikkakunnalle ru…maan per..si”, tai mitä nyt kenenkin repertuaariin sattuu kuulumaan?

. suvituuli

"hei kulta,

Kiva kun kirjoitit ja pyysit anteeksi kielenkäyttöäsi - omalla karkealla tavallasi. Menköön vielä tämän kerran.

Mut oikeesti - mä oon sitä mieltä, et se mitä sä huudat siellä katsomossa kertoo millanen sä oot.

Mä tiedän ettei kukaan voi muuttua. Mut jokainen voi oppia ja yrittää. Yritä säkin. Aluks vaikka niin ku sä sanoit - pidät mölyt mahassas siellä katsomossakin. Ja sitten alat vaikka katteleen ympärilles, ja huomaat, että meillä kaikilla - kaikilla! - on valkoiset hampaat...

Pus pus,

xxx"

Käyttäjän Masa kuva
Masa Nieminen

Tuskin tästä kannattaa ottaa pulttia.
Osaamattomille Niklas heitti pientä provoa. Toisaalta, kaikilla ei ole varaa matkustaa Nizzaan ja eikä ne kelitkään siellä mitään hirmuisen hehkeitä ole.
http://www.wunderground.com/weather-forecast/FR/Ni...
Tuulen vaikutus huomioonottaen pientä palelua on tiedossa.
Jos vielä ottaa paikallisten hotellien hintatason huomioon, en lähtisi kuin kuin himokkaana futisfanina.

Johan Lom

Kännykkään voi myös jättää vastaamatta, jos tarkoituksena muutoin olisi vain kiroilla tai aiheuttaa pahaa mieltä. Sen voi jopa laittaa äänettömälle.

(Nimimerkki: Toinen vinkin antaja).

Käyttäjän ILgron11 kuva
Irja Laamanen

Onneksi kännykkä kertoo ketä soittaa. Jos on tuntematon numero siihenkän ei tarvitse vastata, jos ei halua, ei salarakkaan soittoihinkaan.
TUO SIIVOTON HUUTELU on yleistä, jos ei kännykkään, niin blogeihin ainakin. Huutaja ei välttämättä tiedä missä ollaan menossa, kunhan omia turhaumiaan purkaa tai sitten vaan on ihan eri aallonpituudella kirjoittajan kanssa.
Ihanaa Nissan talvea. Täällä on paljon lunta ja lisää tulee, mutta tänään paistaa aurinko.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Voi se puhelin toimia toisinkin päin, eli Ajaxin kentällä olimme vip-vieraina Litmasen kanssa yhteiskuvassa, ja jokaiselle tuli heti tarve soitella kavereille missä olemme.

Käyttäjän karihopponen kuva
Kari Hopponen

"David Bechamin kerran, kun hän lähes yksinään teurasti Suomen erittäin hyvän maajoukkueen Liverpoolissa."

Olinhan siellä Anfield Roadilla maaliskuussa 2001 minäkin yhdessä lähes 2000 suomalaisen kanssa. Tuo "Bechman lähes yksinään" on aika vahvasti sanottu. Tekihän hän toisen isäntien maaleista (toisen teki Michael Owen), mutta ratkaisevin pelaaja Englannin joukkueen 2-1 voitolle oli maalivahti Seaman. Hän torjui siellä reflekseillään uskomattomasti Johanssonin ja Litmasen tuhannen taalan avopaikkoja muistaakseni ainakin neljä.

Mutta siitä olen samaa mieltä, että Suomen maajoukkue oli siinä pelissä todella hyvä. .... jos nyt yleensäkään niin voi sanoa hävinneestä joukkuesta...

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Joo, sama matsi. Owen oli Liverpoolin omana miehenä tietty tärkeä.

Mutta ekalla vartilla Beckham heitti millin tarkkoja syöttöjä hyökkäykselle, eikä hyökkäys niistä saanut mitään irti. Pelin edetessä Beckham kuljetti pallon pidemmälle ja antoi syöttöjä vain saltteihin paikkoihin.

Ja Suomi oli hyvä, Litmanen, Hyypiä ja Antti Niemi parhaimmillaan. Ja moni muukin.

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat

Mainos

Netin kootut tarjoukset ja alennukset