Niklas Herlin

Satakuntalaisuus helsinkiläisyyttä?

Olen huolissani, mutta en turhan takia.

Jääkiekkojoukkueeni Helsingin IFK pelaa tänään, lauantaina 16.2., vierasottelun Porissa, paikallisseura Ässiä vastaan (tai tarkkaan sanottuna, tätä kirjoitetaan jo aattoiltana, perjantaina 15.2.). Päätin puhua vakavasta asiasta Ässä- ja HIFK-legendan kanssa. HIFK vai Ässät?

Tinkaamisemme alku oli surkea. Puhuin nimittäin asiasta Juha Rantasilan kanssa, ja häntä loukkaa Ässä-kasvatiksi kuvaaminen. Rantasila on tietysti Porin Karhujen miehiä. Ässäthän syntyi vasta silloin, kun RU-38 ja Porin Karhut yhdistettiin.

Mestaruusvuonna 1974 Rantasila oli ainakin HIFK:n paidassa; näin pikkukundina ratkaisevan Jokeri-ottelun. Olen!

Mutta vieläkään, kiukuttelustani huolimatta, Rantasila ei valinnut suosikkiaan illan otteluun. Mutta hänellä oli sentään paremmat perustelut kuin monella muulla.

Urheilijana ja asianajajana uransa tehnyt Rantasila arveli, että pöhkö satakuntalaisuus ja tyhmä helsinkiläisyys sopivat yhteen (koska Rantasila on termeistä tarkka, hän ei suoraan puhunut tyhmistä ja pöhköistä, mutta niitä hän tarkoitti). Muutama samassa seurueessa oleva rantahurri oli asiasta samaa mieltä.

Illalla, kun Ässät kohtaa HIFK:n, kannattajat ovat samanlaisia, Rantasila arvelee. Kun hommat menevät putkeen, kaikki ovat innoissaan. Kun hommat menevät pieleen, fanit mököttävät pelaajiakin enemmän. Rantasila sanoikin, että Helsinkiä ja Satakuntaa yhdistää paras ja vaikein fanijoukko.

Onko Satakunnasta helpompi tulla Helsinkiin kuin muualta Suomesta? Rantasila luetteli hivakan vanhoja pelaajanimiä, jotka ovat Porista tai Raumalta (joo, tiedän, etteivät ne kiekossa ole ystävyyskaupunkeja), jotka tulivat ja kotiutuivat Helsinkiin.

Veli-Pekka Ketola, Alpo Suhonen, Esa Isaksson, Matti Forss, Mölli Keinonen ja monta, monta muuta. Yksikään fani ei saa loukkaantua, sillä haastoin Rantasilan juttutuokiolle muuten vaan, en niinkään lauantai-illan otteluennakkoa tehdeksäni.

Mutta voiko se olla totta? Satakuntalaiset ja helsinkiläiset ovat samanlaisia? Se juttu siasta ja kokista?

Toivottavasti ei. Tuokaa kundit pinnat himaan tänään.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (22 kommenttia)

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Voi noissa jotain samaa ollakin
Kannatin pienenä HIFKin lisäksi Ässiä
Paitsi jos pelasivat vastakkain niin silloin HIFKiä

Enkä pysty muistamaan miksi ihmeessä olisin kannattanut myös Ässiä?
Samanlaiset pelipaidat?
Samanlainen pelityyli
Kerätyt purkka SM-liiga tarrat?
Vastaus on hukkunut ajan virtoihin piru vieköön

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Minullekin tuli ensin mieleen ne punapaidat. Rantasila arveli tuota puupäisyyttä yhdistäväksi tekijäksi.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Voi se olla se puupäisyyskin kyllä
Taisivat molemmat pelata aika lailla verta pakkiin pojat asenteella aikoinaan
Se olisi kyllä minulle pienenä riittänyt syyksi

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Rantasila sanoikin, että Helsinkiä ja Satakuntaa yhdistää paras ja vaikein fanijoukko."

No, Rantasila, kuten Lipsanenkin (Ili) ovat näitä sudeettisatakuntalaisia.
Helsinki on pienessä mittakaavassa suomalaisten sulatusuuni. Sitä sanotaan Suomen savolaisimmaksi kaupungiksi, mikä lienee totta.

Jääkiekossa tuo tarkoittaa, kun Helsinkiin tulee joukkue Oulusta- tai Kuopiosta pelaamaan, sudeetit kasoittavat puolet yleisöstä, ja kannattavat rakkaan lapsuuden kotiseutunsa joukkuetta, vaikka kirkonkirjat olisivat vuosia olleet Helsingin seudulla.

Kotiseuturakkaus on on aidointa rakkautta, jota ihminen myöhäisemmällä iällään kokee. Ei sitä stadilainen voi tajuta, että muuallakin on elämää, kuin hänen sijoillaan.
Ei ehkä päinvastoinkaan.

Minulla on 9 vuoden asumiskokemus Porista. Pois muutettiin, kun olin kymmenen. Isä oli sen aikaisessa Satakunnan Lennostossa kun hävittäjinä toimivat Vihuri-koneet, sittemmin Vampire-suihkuhävittäjät.
Lipsasen romuliikkeessä Vihureita sittemmin romutettiin. Oltiin poikien kanssa katsomassa.

Samassa armeijan talossa asui vääpeli Läntisen perhe. Läntinen vei meitä peliin mm. Porin Karhut- Rauman Lukko.
Sen aikaiseen autoon, ahtautui meitä poikia niin, että kolmekin istui alimman päällä. Ylimmällä oli pää kuin suorakulma vinossa kattoa vasten.

Läntisellä oli minua nuorempi räkänokkainen poika Ismo, josta sittemin tuli ässien valmentaja ja valmensi Tapparaakin jonkun aikaa. Nekin ajat ovat ohi.

Itse olen ollut kahden jääkiekkoseuran jäsen, Porin Karhujen joku alimman tason pikkujuniori, ja Kalpan c-juniori. Iskä siirrettiin Rissalaan, ja meidät muut syyttömät perheenjäsenet mukana.

Se oli elämäni mukavinta aikaa oikeastaan, varhaisnuoruutta typeryyksineen. Kuopio on rakkaana mielessä aina.

Päästiin Kalpan peliin jäsenkortilla kun ulkojäällä taistelivat Kalpa vastaan Töölön Vesa. Vesa sai aina turpiinsa, muistelen...

Näpistettiin kaupasta tupakkaa, ja tehtiin kaikkea pahaa. Ymmärtämättömiä ja vissiinkin paremman väen mielestä huonosti kasvatettuja.

Päällimmäisenä noista ajoista Porista ja kuopiosta, kuin itse pelistä on jäänyt makkarakojusta lähtenyt huumaava tuoksu.
Jos joskus harvoin oli rahaa ostaa makkara ja siihen paljon sinappia, se oli aivan huippua ja herkkua. Itseasiassa, en ole koskaan sen jälkeenkään kokenut samanlaista makunautintoa, kuin 20-asteen pakkasessa syöty höyryävä 50-60 luvun lenkkimakkaran pätkä.

Jaha, missäs me mentiinkään?

No, en ole koskaan osannut fanittaa Hifkiä. Se on jotenkin stadilaisten sisäpiirijuttu. Brändi luotu kovaksi, mutta turpaan silti ajoittain tulee. Ässillä sama brändi, mutta jotenkin pikkukaupungin punatiilisten tehtaiden varjossa aidompi juttu. Turpaan sillekin tulee brändistä huolimatta.

Pikkukaupungille tärkeintä ja ominaisinta on voittaa pääkaupungin (pöyhkeilevä) joukkue nimestä riippumatta. Se on sitä alemmuudentunnetta pieneltä isomaa kohtaan, mutta se on pirun aitoa.

Tapparavamentaja Luostarinen sanoikin kuolemattomasti aikoinaan: "Hesalaisille ei sitten hävitä."

Tamperelaisuutta takana 45 vuotta ja siitä muodostunut koti, jonne tuhkanikin upotetaan. Toivottavasti Kalevankankaalle, jonne aatteen puolesta on nykyisten käytävien allekin joukkohaudattuina vuoden 1918 oikeuksiensa puolesta taistelleita.

Tappara on brändiltään taito,- ei rymistelyjoukkue. Siksi paljon menestystä tullut. Turpaan tulee ajoittain sillekin.
Kaikki me saadaan turpaan välillä, enkä nyt ihan konkretiaa tarkoita.

Brändiä parempaa on brandy.

Ps. No, annetaan sen verran periksi, että ilman Hifkiä, SM-liiga olisi kovasti köyhempi kaikessa mielessä kuin nyt, ja pääkaupunkiseudun lehdistölläkään ei olisi nurkkapatrioottista uutisoitavaa läheskään niin paljon, kuin Hifk ja Jokerit aineistoa tarjoaa.

...Kyllä jämpti on niin...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Mennään hetkeksi asiaankin, kun tuosta edellisestä jäi...

"Tinkaamisemme alku oli surkea. Puhuin nimittäin asiasta Juha Rantasilan kanssa, ja häntä loukkaa Ässä-kasvatiksi kuvaaminen. Rantasila on tietysti Porin Karhujen miehiä. Ässäthän syntyi vasta silloin, kun RU-38 ja Porin Karhut yhdistettiin."

Jos hän noin sanoi, vähän epäreilusti sanoi. Ässät, ja Ässät. Loukkasiko häntä Poriin viittaminen, vai Ässiin viittaaminen, Mutta Porin Karhut olisi ollut oikein. En saanut oikein selvää.
Se lapsuuden kotiseuturakkaus. Sitä ei saa rikkoa, sillä se, joka sitä rikkoo- tekee syntiä juu...

"Urheilijana ja asianajajana uransa tehnyt Rantasila arveli, että pöhkö satakuntalaisuus ja tyhmä helsinkiläisyys sopivat yhteen (koska Rantasila on termeistä tarkka, hän ei suoraan puhunut tyhmistä ja pöhköistä, mutta niitä hän tarkoitti). Muutama samassa seurueessa oleva rantahurri oli asiasta samaa mieltä."

Porilaisuudessa, ja helsinkiläisyydessä ei ole paljoa yhteistä. Ei oikeastaan mitään yhteistä, on kantani.

Me tyhmät ja pöhköt olemme aina seurananne asuinalueesta riippumatta. Alexander Stubb sen olemassaolollaan todistaa.

Rantasila on kuuluisin suunliikkeistään. "Voi vittu," jos tiedätte mihin viittaan.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Siis en ole varma, loukkaantuiko Rantasila. Muta nimitin häntä Ässien kasvatiksi, ja hän korjasi heti olevansa Karhujen kasvatti. Nuo suunliikkeet muistan kyllä, vaikka taisin olla noin kymmenvuotias, enkä ihan tarkkaan tiennyt, mitä v-sana tarkoitti.

Käyttäjän juharantasila kuva
Juha Rantasila

Porin Karhut oli Karhut ja Ässät on Ässät, molemmat porilaisia ja siinä suhteessa samanlaisia. Minä tulin Karhuista ja Porista. Sieltä se osaaminen tuli. IFK sai parhaat vuodet.

Keskustelussamme Niklaksen kanssa oleellista oli se, että minusta Satakunta siis Pori ja Rauma ovat antaneet Helsingin kiekkoilulle todella paljon ja oleellisesti edesauttaneet Helsinkiä siihen pisteeseen, missä sen jääkiekko nyt on. Vaikeampaa olisi ollut ilman Satakuntaa.

Ajatelkaapa vain Helsingin kiekkoa ja IFK:ta aikanaan ilman Esa Isakksonia, Juhani Jylhää, Pekka Rautakalliota, Matti Forsia, Harri Tuohimaata jne.
Helsinki ja IFK on aina ollut vaikea paikka muualta tulleille. Se asema ja kunnioitus joukkueessa on ansaittava taidoilla ja pelillä. Ei paljon kuulunut huulenheittohuumoria Rauman ja Porin suuntaan ainakaan minun aikanani eikä varmaan myöhemminkään sen verran kovia ammattimiehiä Satakunnasta tuli Helsinkiin Nordensköldin kadulle. Tulokset puhukoot puolestaan.

Luonteensa puolesta jääkiekossa porilaisuus sekä raumalaisuus ja helsinkiläisyys sopivat kokemukseni mukaan hyvin yhteen.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Jaha, jaha. Siihen tupsahti aikalaisen, ja paikalla todistetusti olleen todistus asiasta. Ei minulla tuohon pullikoitavaa ole.

Presidentinpuistokadulla Porissa asuttiin, ja viereisellä kentällä höntsäiltiin. Oli siellä yksi Ketolakin sarkaisissa hiihtohousuissaan, pipossaan, ja hokkareillaan. Iso ikäisekseen, mutta olenpahan höntsäillyt samassa joukkueessa, kun joukkueet valittiin huutoäänestyksellä paikalla olleista.

Yksi Ketola, joka ei ole sukua sille kuuluisalle Ketolalle, Ahti nimeltään ei osannut luistella, mutta mailankäyttö oli huippua.
Siellä se juoksi kentän läpi kun me luistimet jalassamme hoipertelevat yritettiin estää, mutta ei siitä mitään tullut. Ahti teki maalin.

Maalit oli erotettu semmoisilla kahdella lumipaakulla puolentoista metrin päässä toisistaan. Heikoin pantiin aina maalille. Minäkin sinne joskus jouduin.

Porin Karhut minunkin joukkueeni oli. Vääpeli Läntisen "pakottamana" me kaikki lennoston talojen pojat olimme Karhujen poikia.

No, ifk:sta Rantasila tottakai muistetaan. Sieltä ne maajoukkue-kuviot tulivat, ja sinne kotiutui. Enemmän mä Rantasilaa diggaan kun Dannya, mutta yhtä kaikki, Porin piruja molemmat. Eipä silti, kyllä mä "Vähän ennen kyyneleitä"-biisiä diggasin.

Ikävää, että sekin teollisuuden täyttämä kaupunki on hiipunut vanhoista loiston ajoistaan......Loisto, ja loisto. Kai siellä nykyisin noin keskimäärin nahkiaista voi useampi nauttia kuin tuolloin.

Muistot kultaa asioita, ja perkele, ihmisillä oli työtä, vaikka leipä kapeampaa olikin... Mukavat muistot, kun armeijan hevonen toi talkkarille puita, ja kesäisin ilmavoimien rättikattoisella kuorma-autolla vietiin oman talon kakaroita Yyteriin päivää viettämään.

Sorry, että en malttanut olla ottamatta pääosaa nimenomaan Porin kaupungista, mutta kun kerran puheeksi sivuaineena tuli.

Käyttäjän jumminoma kuva
jukka makinen

Mielenkiintoista on että satakuntalaiset pelimiehet ovat Helsingissä järjestään menneet IFK'hon, eivätkä Jokereihin.
Muuten satakuntalaiset, ja varsinkin Porilaiset ovat henkisesti kuten ympäristönsä. Tasaista ja matalaa. :)

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"Ajatelkaapa vain Helsingin kiekkoa ja IFK:ta aikanaan ilman Esa Isakksonia, Juhani Jylhää, Pekka Rautakalliota, Matti Forsia, Harri Tuohimaata jne.
Helsinki ja IFK on aina ollut vaikea paikka muualta tulleille. Se asema ja kunnioitus joukkueessa on ansaittava taidoilla ja pelillä."

Hifk juuri tuohon aikaan oli kova sana Tampereen Ilveksen kanssa.
Ajatelkaapa vaikka Oksanen-Peltonen-Leimu- ketjua, joka ehkä oli tuon ajan Suomen paras.

Se ei silti riittänyt, Hifk oli niskan päällä.

Nuo Rantasilan mainitsemat nimet muistetaan, yksi puuttuu.

Suomi pelasi hirveän määrän maaotteluita Neuvostoliiton punakonetta vastaan. Ne tykkäsivät pelata Suomea vastaan. Länsimaa ja ystävällisissä suhteissa Suomen kanssa. Suomi oli NL:lle sparraaja. Suomi hävisi aina, vaan se puuttuva nimi?...

Kerran Suomi Izvestija-turnauksessa voitti. Se oli kaikkien uutisvälineiden ykkösjuttu. Otsikot olivat isoja.

Ratkaisija tekemillään maaleilla oli Matti Murto (Hifk) Se oli Murron ehkä elämän kovin juttu. Terveisiä vaan Matti Murrolle jos elää vielä?...No, miksi ei eläisi, en ole kuullut muutakaan, kai siitä uutisoitaisiin.

En muista keitä kaikkia joukkueessa silloin pelasi. Pelasiko Rantasila? Ehkä pelasi, kun sen ajan kovin puolustaja oli.

Aurinkokuninngas pelasi, jonka puheiden perusteella voitetaan aina mestaruus, mutta puheet ja teot eivät korreloi. "Sadan prosentin keskittyminen on viidenkymmenen prosentin tulos," sanoo Tamminen.

Ehkä tuo on totta, -Tammisellakin keskittyminen on täydet prosentit, mutta suoritus romahtaa....Valkkunakin.

En tiedä, vanhoja tässä tulee muisteltua, mutta jääkiekko oli silloin yleisön kannalta viihdyttävämpää. Se ei ollut nykyistä vauhtikoohaamista, vaan kuviot olivat kuvioita, ja taklaukset kunnon taklauksia.

Olivat hitaampia, kerkesi perse edellä taklamaan niin että äijä lensi selän yli.

Voi, voi. Oi niitä aikoja: http://www.youtube.com/watch?v=-FiP3B3ipeY

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Minä muistan Karhujen RU-38:n Porin Ässien historiat kaikki itse nähneenä ja ulkosalla otteluja seuranneena. Sain itse oikeusoppia Juhan isältä Porin Teknillisessä Koulussa. 1962 Juhan peliä kuunneltiin oikeusopin tunnilla Porissa hartaana.
Juha oli eittämättä Suomen kaikkien aikojen paras hyökkäävä puolustaja. Maalejakin tuli puolustajaksi paljon. Myöhemmin tuli Porissa veret seisauttava Satakunnan Kansan tieto. Juha Rantasila menee kahden vuoden vuokralle HIFK:hon. Palaa sitten takaisin Karhuihin. Mutta stadilaiset pettävät aina kuten Kepu nykyään?
Sinne jäi Juha ja se oli sellainen kaappaus jota me Satakuntalaiset emme ole antaneet anteeksi. Tämä kaappaus takaa sen, että aina kun Ässät ja HIFK iskevät yhteen on verenmaku suussa porilaisilla?
Kostetaan Juhan kaappaus helsingiläisille. Juha Rantasila itse oli syytön kaappaukseen Samoin hänen kaunis sisarensa Mari.

Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Ässille HIFK oli tänään vain suupala. Ässät voitti 5-1. Näin kostettiin taas kerran Juha Rantasilan kaappaus. Porilaiset ovat pitkävihaisia?

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Kuten edellä sanottua, molemmat kovan pelin, brändin joukkueita.

Miten asia oikeasti on?

Tänään aika säyseää tilastojen valossa:

http://www.sm-liiga.fi/ottelut/tilastot/37875.html

Käyttäjän YkiRikkl kuva
Yki Räikkälä

Tukevassa keski-iässäni kävin elämäni ensimmäisen kerran liigamatsissa viime lokakuussa pelissä, jossa oli vastakkain ikuisesti toistensa ystävyyskaupunkiseurat Ässät ja Lukko. Harmitti turistia, ettei saanut kokea, miltä voitto kuulostaa livenä. Mutta fanitus oli enemmän kuin saatoin odottaakaan. Satakuntalaisuus ei välttämättä ole fiksuutta, empatiaa sun muuta, mutta satakuntalaiset toisiaan lukkarinomaisesti rakastavat joukkueet eivät intoutuneet sellaiseen toisten turpia hivelevään lähimmäisrakkauteen mitä odotin.

Poikani kävi nyt todistamassa kotijoukkueeni Ässien suorittamaa Hifkin jäällä pyyhkimistä. Harmi, olisi täytynyt itsekin käydä tarkastamassa pölhöyden ja tyhmyyden kohtaamista.

En siis tiedä lätkästä yhtään mitään, mutta Juha Rantasila oli kyllä poikaikäni suosikki. Näen vieläkin silmissäni joskus 60-luvun lopulla jossain mm-kisoissa hänen tekemänsä maalin.

Hassua, että sitten 80-luvun alussa soitin hänen pikkusiskonsa Marin kanssa eräässä bändissä - oli meidän kummankin ensimmäinen bändi. Sitten Marikin lähti hesaan. On se kumma, miten hesa on kuin magneetti joillekin. Itse kävin siellä muutama päivä sitten ja ihmettelin, mikä kumma tässä paikassa vetääkään puoleensa.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

"On se kumma, miten hesa on kuin magneetti joillekin. Itse kävin siellä muutama päivä sitten ja ihmettelin, mikä kumma tässä paikassa vetääkään puoleensa."

Niin, se on kummallista. Isot kasvukeskukset vetävät, mutta kun en oikein pidä H:ki-Vantaa-Espoota edes varsinaisena kasvukeskuksena, vaan suoraan sanottuna alueellisesti slummiutuvana, jossa ihmiset eriytyvät omille alueilleen.

Jääkiekkoseuratkin ovat jo jakautuneet siellä sosiaaliryhmittäin. Hifk:lla on fiinimpi väki kannattajina mm. ruotsinkieliset, ja muu parempi väki. (muka) Jokerit taas alemman sosiaaliluokan joukkue, joka toki näkyy fanikulttuurissa mm. Ovat pönttöpäisempiä, kuin naapuriseuran väki.
Lieveilmiösakki on jokaisella joukkueella......paitsi ilmeisesti hyvämaineisella Tapparalla.

Pääkaupunkiseudulle jo ikivanhojen uutisten mukaan ovat muuttaneet suomalaiset syrjäseutujen asukkaat. Ja, uusimpien uutisten mukaan muualle maahan asetetut maahanmuuttajat eivät viihdy kuin pääkaupunkiseudulla.
Sinne ne siirtyvät.
Eivät pidä muusta Suomesta, ehkä maakuntien kasvukeskuksia lukuunottamatta.
Pääkaupunkiseutu slummiutuu väkisin, jos ei jotain tehokasta estettä saada aikaiseksi.

Jääkiekko on suomalainen laji, jos mikä. Yleisössä vain harvoin näkee muualta Suomeen muuttaneita. Eivät näe siinä ilmeisesti mitään viihdearvoa.....Tai, sitten lippujen hinnat,....tai niitä ei jaeta tosta noin vaan....

Olle Brand

Helsinkiläisyys on helsinkiläisyyttä. 1985 tapasin Helsingissä rentoja helsinkiläisiä, jotka olivat asuneet neljä sukupolvea Helsingissä eikä heidän mitenkäänt tarvinnut todistaa, että ovat helsinkiläisiä. Nämä paineet ovat vasta sodan jälkeen Helsinkiin muuttaneilla suvuilla.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Tuota olenkin pohdiskellut joskus. Mikä ihmeen itseisarvo on olla paljasjalkainen helsinkiläinen.
Sitä nimittäin pidetään siellä jonkunlaisena eritysiarvona olla parempi paikkakuntalainen, kuin muualta muuttanut ja sinne asettunut.

Ei muualla ole tuollaista omahyväistäasennetta muita kohtaan. Päinvastoin, muualla Suomessa syntyneet ja lapsuutensa viettäneet rakastavat kotikorpiseutujaan hautaan asti, vaikka pääkaupunkiin, tai kulttuurikaupunki Tampereelle olisivat muuttaneetkin....Khöröhöm...

En halua loukata, mutta Helsinki pohjoismaisittain on se vaatimattomin...

Tosin, minä tulen sinne kohta ostoksille erääseen alansa parhaimpaan kauppaan:

http://www.toolonsikarikauppa.fi/

Olle Brand

Sudeettisavolaisilla on melkoinen paine arvostella epähelsinkiläisiä, vaikka he tekevät itensä maakuntaanmuuttaneina mamuina naurettaviksi.

Yksi Helsingin helsinkiläisenä esiintyvimmistä mamuista on Rakel Hiltunen.

https://www.google.com/search?client=ubuntu&channe...

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry Vastaus kommenttiin #18

Onkohan Rakel jääkiekkofani?

Täytyy pysyä aiheessa, koska Niklas Herlin on tarkka siitä, eikä hän ole puuttunutkaan aiheen ohi meneviin kommentteihini.

Tunnen sen luuytimissäni.

Käyttäjän moro kuva
Markku Tyry

Mä tykkäsin tästä aiheesta, mutta ei siitä sadan kommentin ketjua jostain syystä muodostunut, kuten pääomistajan avauksista yleensä.

Mikähän tässä meni vikaan, vai eikö kuitenkaan mennyt?

Ei varmaankaan, mutta luulisi Porilais-Helsinkiläisyys-akseli ja muun maan suhteet pääkaupunkiseutuun aiheuttavan enemmän kiinnostusta.

Kiekkoa pelataan koko maassa, ja pääsarjatasollakin kattavasti alueittain mutta....

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Kun aihe on aika kevyt ja ote myös, ei niitä (ylipitkiä) 200 kommentin putkia tule. Joskus hyvä niin, tämänkin voi lukea aika vaivatta. Eikä kirjoittajakaan tiedä oliko loppujen lopuksi tosissaan.

Han Tkl

Loistava aihe.
Ja erityisen loistava jääkiekkojoukkue!!

En gång IFK!! Det är altid IFK!!

Puheenaiheeseen liittyvää

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa