Niklas Herlin

Derby-voittajan omistajana

Aktiivisen blogistin velvollisuuksiin kuuluu tärkeiden perheuutisten kertominen. Täytän velvollisuuteni ja kerron, että omistan puolet Greased Lightning -orivarsasta, joka tiettävästi voittaa SUUREN SUOMALAISEN DERBYN vuonna 2017.

Joku saattaa luulla, että puhun höpöjä perheeni asioista, mutta mitä vielä! Hippoksen sivut ovat ajan tasalla. Katsokaa, jos uskallatte: https://heppa.hippos.fi/heppa/horse/HorseBasic.html. Linkki vie Heppa-sivustolle. Jos kirjoitatte hakukenttään oriin nimen, näette omistajat: Stall Petbacka ja minä. Puolet ja puolet.

Olen päässyt eroon monista nuoruuteni koiruuksista. Muisteleminenkin on vaikeaa. Ja kun nyt vanhana luulin päässeeni eroon raviurheilun kirouksista, ostinkin puolikkaan hevosta.

Vuosikaudet minua on houkuteltu ostamaan hevosta, koska moni tietää minun nuoruuttani Vermossa viettäneen. Vastaukseni on ollut tyly: en halua tavallista ravihevosta, haluan Derby-voittajan. Kriteriumit, suurhollolat ja eliloppetit eivät kiinnosta, paitsi mausteina. Siksi otan onnitteluja vastaan mielelläni jo nyt; vuoden 2017 derby-voittaja Vermossa on Greased Lightning.

Olen ollut mukana mitä pimeimmissä porukoissa, tavannut varkaita, konnia ja ryöväreitä! Olen valehtelematta ollut jopa iltapäivälehden toimittaja! Mutta oudointa jengiä olen tavannut ravipiireissä.

Nuoruuteni Waltham, USA:n Bostonin esikaupunki piti sisällään Mott Streetin. Kadun varrella asui lähinnä puertoricolaisia maahanmuuttajia, joilla oli selvästikin kannattavuusvaje. Porukka olikin keksinyt kannattavuusvajeelleen hajasijoituksen: kadulla piti kävellä 20 dollarin setelin kanssa ja sanoa jollekin veijarille "gotta a one-ounze?", "olisiko pussillista myydä?" .

Mott Streetillä homma oli reilua: tavaraa sai rahaa vastaan. Ohareita ei tehty. Yksikään jälkiviisas ei sanonut, että Niko osti paskaa ruohoa, kun se ei erota hyvää huonosta.
Toista on raviurheilussa! Jälkiviisaita riittää. Hevosen jaloissa, päässä ja vanhemmissa on varmasti jotain vikaa. Nikoa vedettiin retkuun. Olisit Niko kysynyt minulta...

Outo juttu: en ole ainoa, joka odottaa omistajana vuoden 2017 Derbyn voittoa. Mutta ei se mitään. Muut odottavat turhaan, minä en. Tai ehkä pitäisi palata Mott Streetille.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (21 kommenttia)

Juhani Piironen

Iltapäivälehden toimittaja! Huh, kaikkeen sitä nuoret sortuu.

Käyttäjän JyrkiParkkinen kuva
Jyrki Parkkinen

Hienointa aikaa on se voiton odottelu ja valmistautuminen, tuli se sitten tai ei.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Juuri näin. Vuonna 2017 katson derbykarsinnasa hevostani. Jos niin pitkälle päästään. Mutta saahan jännittää. Tiellämme on monta kiveä, ja meidän oriimme ohittaa ne! Sittenpähän näätte.

Käyttäjän leilamustanoja kuva
Leila Mustanoja-Syysmeri

Tosi hurjalta menneisyydeltähän tuo iltapäivälehden toimittajan työ kuulostaa, huhhuh, mutta näyttää siltä, että sinä Niklas olet selviytynyt siitä kuiville ihan täysipäisenä :)

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Vaikka en raviurheilua ole harrastanut, muuta kuin joskus katsellut, koska hevoset ovat kauniita, niin kerran sentään voitin monikertoimisella yllärillä, muistaaksani 50 markkaa, mikä oli mulle iso raha siihen aikaan.
Se oli suomenhevonen, niistä näkyy personallisuus paremmin, bongasin et toi todella tahtoo voittaa.
Kait ite meinaat ohjaistaakin v.2017!?!
Hyvää treeniä varmaan sullekin.
En tiedä kuuluuko noissa piireissä potkaista perseelle vai miten sanotaan?
Ehkä; löysiä ohjaksia??

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Niin oudolta kuin se saattaa kuulostaakin, ovet allrginen hevosille. En voi enää mennä edes talliin. En siis valmenna tai ohjasta. Ja pidän myös jääkiekosta, vaikken suosikkijoukkueeni viimeaikaisista hankinnoista pidäkäään.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Otan osaa. Minä olen pöly-allerginen, en oikeastaan voisi oleskella omassa kodissanikaan. Voisi sanoa; allerginen itselleni!
Jääkiekosta en tiedä mitään, yks ystävä lupasi kerran viedä Hakametsään, mutta se jäi toteuttamatta.
En ole seurannut edes Ilveksen ja Tapparan hankintoja.
Kun veljeni eli katoin joskus telkkarista TPS:n matseja voidakseni kinata hänen kanssan puhelimessa ja yhteen aikaan yritin yhen HIFK:n molarin bongata.
Eikä ole jäänyt mieleen mikä se sinun suosikkijoukkueesi olikaan, vaikka taisit jossain mainita.
Mut sen ravurivarsan katsastaisin mieluusti. Hevosille en ole ainakaan huomannut olevani allerginen.
Välillä olen allerginen ihmisille.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Luin jutun lopunkin. "Kysy minulta" oli aikoinaan eräs nimiehdokas kun perustin toiminimen.
Ja haluaisin tosiaankin tietää miten tulevalle Elitloppenin voittajalle kuuluu sitä onnea toivottaa. Yhes sun toisessa porukois on tullut luuhattua. From top to bottom.

Käyttäjän PetraNyqvist kuva
Petra Nyqvist

Elokuvan "Piukat Paikat" alussa Curtis ja Lemmon lyövät ulkopalttoistaan vetoa vinttikoirasta, jonka nimi on Greased Lightning. Ei tullut voittoa.

Maija Rautio

Ei kannata palata Mott Streetille, sillä sieltä ei saa sellaisia kokemuksia mitä raviurheilu voi tarjota. Lähes 20 vuotta hevosenomistajana ja ensimmäistä kertaa DERBY 2013 finaalissa, joten unelmista voi tulla totta! Onnea ja menestystä teille kaviouralla ja toivottavasti saamme lukea pollenne kehityksestä Derby finalistiksi.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin
Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

No niin! Nyt lienee syytä onnitella? Miltä tuntuu omistaa Derbyvoittaja?

Maija Rautio

Ääni meni, päätä särkenyt ja juoksun kulku piirtynyt olohuoneeme seinälle kymmenien toistojen johdosta. Fiilikset ovat huikeat ja ei voi oikein todeksi uskoa. Pulssi oli 200 ja näkökenttä sumeni kun lähetysauto kiihdytti ja päästi hevosvoimat taistelemaan voitosta. Sitä on sellaisessa ihmeellisessä mienlentilassa että kaikki ympäriltä katoaa ja tuijottaa vain sitä omaa hevosta. Onneksi saatiin vielä todellinen kilvan ajo loppusuoralla. Tällainen huippusuoritus on tiimityön tulos ja siitä kiittäminen kaikkia taustajoukkoja ja sitten tietysti tarvitaan rutkasti hyvää tuuria. Lisämausteena on vielä tämä sosiaalinen puoli. Meillä on kolmen kimppa ja tosi hauskaa yhdessä. Yli 20 vuotta omistettu yhdessä ravihevonen ja aina ollut samalla valmetajalla. Toivotaan, että sinunkin hevosesi on syntynyt onnellisten tähtien alla ja tuo teille paljon iloa. Raviurheilu on suuria tunteita ja viime lauantai oli QUITE AN ACHIEVEMENT!

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin Vastaus kommenttiin #23
Käyttäjän 98765sp kuva
Simo Perttula

Hevosurheilu on urheilun aatelia. Hevonen on hyvin valmennettava ja hoidettava. Hevosella pitää olla lahjat voittajaksi omasta takaa. Kun kaikki menee nappiin tulee se näyttämään muille mistä kana kusee.
Onnistuminen tuo omistajille hyvän olon. Toivotan Niklas onnea uudelle harrastuksellesi!

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Taidan mennä viikon pääst Teivoon kysyyn mustalaismammoilta saaks tollai tosiaankin sanoa.
Jos olisi jollekin näyttelijälle ennen ensi-ilta toivottanut onnea,hän olisi voinut pyörtyä kauhusta. Ovat taikauskoista väkeä.

Käyttäjän MargaretaBlafield kuva
Margareta Blåfield

Taidan satsata tomaattilähtöön - vai mikä se oli? Vois kokeilla kaksarilla vaik.

Jorma Pihlava

Onnittelut hienosta hevosesta. Asiat soljuvat mukavasti ja sopuisasti: itsellä on vuoden 2016 derbyvoittaja BWT Are You Ready (no, yhden prosentin osuus). Mukava tunne jo etukäteen.
Terv. Jore

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa