Niklas Herlin

Takki kääntyy - HIFK Veikkausliigaan

Minua viisaammat ovat sanoneet, ettei jalkapallojoukkuetta voi vaihtaa. Ja tietysti uskon viisaampiani. Paitsi nyt.

Jalkapallojoukkue HIFK varmisti tänään uskomattomien viimeisten kierrosten pelillään nousunsa jalkapallon ylimmälle sarjatasolle Veikkausliigaan. Sielultani helsinkiläisenä olen aina ollut jalkapallossa HJK:n miehiä. Mutta ainoa oikea urheilukannattamisen kohde on ollut HIFK, maailman ainoa oikea joukkue.

Jalkapallossa olen ollut Kuusysin, TamUn, RoPSin, Hakan ja monen muun joukkueen kannattaja. Silloin kun on pelattu kansainvälisiä pelejä; mitä enemmän kansainvälisiä suomalaiset joukkueet voittavat, sitä enemmän hyviä kansainvälisiä jalkapallo-otteluita Suomeen saadaan. Ja kiitän jalkapallojumalia siitä, että ammoinen jalkapallo-Jokerit ei kansainvälisiä otteluita pelannut. Jokereiden kannattaminen olisi ollut liikaa. Ei pysty. (LISÄYS ma 6.10.: asiavirhe, Jokerit pelasi euro-otteluita, tarkemmin kommenttioisioosa).

HIFK-fanin on turha lähteä arpomaan sitä, kumpi joukkue on ensi keväänä paikallisottelussa suosikki. Suosikki on HJK. Mutta minun suosikkini ei ole vanha suosikkini HJK. Tulen paikallispeliin. HIFK:n kannattajana. Vaihdan joukkuetta.

Ja kyllä ihan oikeasti harmittaa: ihailemani HIFK:n jalkapallon Suomen mestarit Åke Lindman ja Pekka Hämäläinen eivät pääse todistamaan keväällä HIFK:n ylimmän sarjatason ottelua. Ja moni muu, jotka olisivat tämän nousun näkemisen ansainneet. Mutta HIFK elää.

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (17 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Juuri noin, muutosta ei tule ilman muutoksen tuskaa, se on vain tehtävä. Onnea valinnalle ja Hifkin joukkueelle.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Siis onks Töölön pallokenttä sama kuin Sonera Stadium? Ajattelin vain niitä ensi kauden paikallispelejä Hifkin ja Klubin välillä; missä ne pelataan?

Ja kuka muistaa, milloin viimeksi jalkapallon ylimmällä sarjatasolla on pelannut kaksi IFK:ta? Ensi vuonna näin tapahtuu!

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Sonera Stadium on Pallokentän (Bollis) pohjoispuolella oleva jalkapallostadion. Sitä hallitsee paikalliskilpailija HJK, jonka johtoportaassa varmasti ymmärretään paikallisottelun ja HIFK:n arvo. Oletan, että HIFK:n kaikki kotiottelut pelataan ensi kaudella Soneralla. Hakametsä on Tapparan ja Ilveksen kotihalli, Nordenskiöldinkatu oli HJK:n ja Karhu-Kissojen kotihalli ennen Jokereita ja HIFK:ta jne. Eli sinne mahtuu.

Jalkapallo-HIFK oli ylimmällä sarjatasolla viimeksi 1972. Jääpallossa, käsipallossa ja salibandyssä HIFK on toki ollut ylimmällä tasolla tämän jälkeenkin.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Luettuani vastauksesi ja tutkittuani stadioneiden sijainteja Eniron ja Googlen kautta olen entistä pahemmin pihalla!

Eniro-haku vei minut Fonectan kartalle, jossa Helsingin jäähallin eteläpuolelle on merkitty Töölön pallokenttä. Nämä molemmathan ovat jokseenkin "samassa asennossa": kulmat kohti pääilmansuuntia. Sonera Stadiumia ei nimettynä näy.

Googlen karttapalvelussa Töölön pallokenttä sijaitsee jäähallin kaakkoispuolella. Sonera Stadium puolestaan on jäähallin eteläpuolella, juuri siinä kohdassa jossa Eniro/Fonectan mukaan on Töölön pallokenttä!

Pitääköhän lähteä paikan päälle, tuuliseen Töölöön kartan ja kompassin kera katsomaan mikä areena on missäkin?

Käyttäjän jounisnellman kuva
Jouni Snellman

Jalkapallojumalia saamme kiittää siitäkin, että Jokerit painui unohduksiin. Jos Hj. Harkimo oli saanut jalansijaa futiksessa, sielläkin olisi ollut jo kauan suljetut sarjat. Tällainen draama antaa toivoa futikselle noin ylipäätään.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

No näinkin. Mutta Hj. Harkimolle kiitos siitä, että Töölössä on tämä jalkapallostadion. On avittanut HJK:takin eteenpäin, ja varmasti myös HIFK:ta auttaa.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Sitähän taitaa joutua pitkästä aikaa seuraamaan suomalaista jalkapalloakin
Hieman vahvana tuo HIFK sukuni veressä fanituksen kannalta

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin
Käyttäjän enkeliporsas kuva
Kai-Ari Lundell

Kun Allianssi meni konkkaan, siitä lähtien olen kannattanut PK:ta. Pienestä oli kiinni Pallokerhonkin nousu. Ongelmaksi muodostui tasapelit, joita Kerho pelasi peräti 10 kappaletta! Mieletön määrä.

Ehkä ensi kauden jälkeen Myyrmäen stadionilla nähdään taas Veikkausliigaa.

HIFK tuo valtaisasti väriä helsinkiläiseen futikseen. Joukkueen pitää saada vain kovia vahvistuksia, jotta pikapudotus Ykköseen vältettäisiin. Mistä rahat?

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

PK ansaitsisi liigapaikan jolsei muuten, niin hienon stadionin takia. Pääkaupunkiseudun pitäisi kestää monta jalkapallojoukkuetta. PK35, Viikingingit, PiU, Malmi ja muut. Ei jalkapallon tarvitse olla suurta, kunhan se on kaunista.

Sami Wacklin

Herra toimittaja on hyvä ja tarkistaa hieman faktoja ennen kuin kirjoittaa näitä juttuja, FC Jokereiden osalta. Kyllä niitä kansainvälisiä, ihan virallisia otteluita siunaantui, suht koviakin jengejä vastaan. Ehkä Jokeri vihasi on sulkenut ne pois muististasi.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Joo on jäänyt muistista. Siis mistä matsista tai matseista oli kyse?

Samu Tuomi

wikipediasta lainattua:

Vuodet 2000–2002

Kaudeksi 2000 Jokerit vahvisti joukkuettaan hankkimalla Kari Rissasen, Timo Marjamaan ja HJK:ssa pelanneen Shefki Kuqin. Jokerit pelasi alkukauden hyvin ja voitti muun muassa HJK:n paikallisottelussa kesäkuussa.[1][5] Vielä kolme kierrosta ennen kauden loppua Jokerit oli sarjajohdossa, mutta joukkueen hävittyä MyPalle FC Haka nousi sarjajohtajaksi. Haka voitti lopulta Suomen-mestaruuden ja Jokerit sijoittui hopealle. Veikkausliigan maalikuninkuuden voitti kuitenkin Jokereiden Shefki Kuqi.[1] Kauden aikana joukkue osallistui myös kauden 2000–2001 UEFA-cupiin, jossa se kohtasi ensimmäisellä karsintakierroksella unkarilaisen MTK Hungária FC:n. Jokerit hävisi
kuitenkin molemmat osaottelut, eikä päässyt jatkokierroksille.[6] Marraskuussa 2000 Rautiainen vapautettiin valmentajatehtävistä huonoon taloustilanteeseen vedoten.[7]

Seuran tiukentunut talous näkyi myös seuraavalla kaudella, sillä muun muassa Shefki Kuqi ja Antti Sumiala siirtyivät seurasta pois.[8] Päävalmentajaksi Rautiaisen tilalle palkattiin hollantilainen Jan Everse, jonka lisäksi seuraan hankittiin FC Lahden Mika Väyrynen.[1][9] Jokerit aloitti kauden tappioilla ja ensimmäisen voittonsa joukkue saavutti vasta yhdeksännellä pelikierroksella toukokuussa.[10] Kesken kauden seuraan siirtyi Alexei Eremenko, joka palasi Suomeen Ranskan junioriliigoista.[1] Seitsemän kierrosta ennen kauden loppua Jokerit päätti antaa päävalmentaja Everselle potkut ja tilalle nostettiin kakkosjoukkueen valmentaja Ville Lyytikäinen.[11] Jokerit osallistui viime kauden tapaan UEFA-cupiin ja kohtasi ensimmäisellä kierroksella TsSKA Kiovan. Joukkueiden molemmat ottelut päättyivät kuitenkin Jokerien 0–2-tappioihin.[6] Kesken kautta tehty valmentajavaihdos ei auttanut ja kauden päätyttyä Jokerit sijoittui sarjan yhdenneksitoista, jolloin joukkue joutui karsintoihin. Ykkösestä karsintoihin oli noussut FF Jaro. Ensimmäinen osaottelu päättyi tasan, mutta toisen ottelun Jaro voitti maalein 3–4, joka tarkoitti Jokereille putoamista pääsarjasta.[10]

http://fi.wikipedia.org/wiki/FC_Jokerit

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Selvä. Pahoittelut virheestä.

Sami Wacklin

West Ham oli myös vastustajana jossain vaiheessa, muistaakseni eräs F Lampard taisi tehdä voittomaalin stadikalla pelatussa ottelussa.

Käyttäjän pekuchka kuva
Pekka Karttunen

Sinänsä pettynyt Niklaseen, tavattiin joskus 15 vuotta sitten jossain pubissa ja sanoit ettei nahkatakki vaihdu...

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa