Niklas Herlin

HIFK:n mies kiittää Tapparaa

Koska olen loppuun asti HIFK:n mies, haluan onnitella Tampereen Tapparaa jääkiekon Suomen mestaruuden voittamisesta.

Erityisen ilahduttavaa on se, että HIFK ei hävinnyt finaalisarjaa vakavasti otettavalle joukkueelle. Ilves, TPS, Pelicans, Kärpät, Lukko tai Ässät olisi ollut kiusallinen häviämisen kohde, ja laskekaa Blues ja Jokerit tuohon päälle.

En ole elämässäni tavannut yhtään Tappara-fania, paitsi Rane Korven ja yhden Juhan. Pärjäilkää.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

6Suosittele

6 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio
Käyttäjän CarolusLinden kuva
Carolus Linden

Eilen puhuivat Henkilön erikoislaatuisesta huumorista. Kai sillä voi tarkoittaa myös sitä, että huumori on erikoisen kekseliästä jä hyvää.

Käyttäjän markkuhuusko kuva
Markku Huusko

Tässä on hienoa kuvastoa Tampereen Tapparasta 1970-luvulta:

http://www.tappara.fi/liiga/component/joomgallery/...

Minulla oli 1970-luvun puolivälin tietämillä Tappara-rotsi niin kuin myös edesmenneellä faijallani. Tilasimme Lohjalle postimyynnistä. Jokerit-takkeja ei silloin saanut ainakaan Lohjalta, HIFK-takki ja joukkueen fanitus eivät olisi tulleet kuuloonkaan. Tai TPS, Ässät, Lukko tai Ilves, joiden kannattajia myös pienestä ei-liigakaupungistamme löytyi.

Olinko Tappara-fani? En intohimoinen, sillä Jokerit tuntui muistaakseni jo silloin vähän läheisemmältä. Leijonissakin pelanneet tapparalaiset Pekka Marjamäki, Antti Leppänen ja Martti Jarkko olivat joukkueen pelaajista toki suuria suosikkejani.

Ja totta kai sydän oli näissä finaaleissa Tapparan puolella.

Käyttäjän arialsio kuva
Ari Alsio

Pekka Marjamäki oliko vielä numero kolme? Yksi parhaista puolustajistamme, niiltä ajoilta on Tapparan väriä pidetty yllä. Jokereita en ole koskaan ymmärtänyt. Oli aikoinaan tyly valvoja Helsingissä joka oli Jokerin omistajia nimeltään jokeri-mäkinen. Hän sai pilattua Jokeri-seuran maineen monien kolttosiensa tähden.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Ennen oli miehet rautaa, jääkiekkovarusteet heppoisia ja printtimedian painojälki surkeaa. Urheilu ei ollut elinkeino, vaan pelattiin amatööripohjalta.

Aikakauslehdistö on näemmä ollut merkittävä tekijä joukkueurheilussa, ja Tappara onkin pelipaitojensa perusteella leimautunut vahvasti sponsorinsa "omaisuudeksi". Hymy-lehti hallitsi yhtä aikakautta, Apu toista. Kuvasta 25 käy ilmi, että Oulun Kärpät kuului Seura-leiriin.

Nyt päättyneen kauden Tappara-paita oli kammottavaa mainossilppua, joka muistutti sanomalehden pikkuilmoituspalstaa. Saataisiinpa jostain Oikeita Pääsponsoreita, jotka rahan voimin häätäisivät peliasuista nuo tuhannen euron lipukkeet, ja siten palauttaisivat joukkueille vaikkapa 1970-luvun kauniin visuaalisen ilmeen!

http://www.suomikiekko.com/2015/10/kuvat-talta-nay...

Käyttäjän RaimoELaaksonen kuva
Raimo E. Laaksonen

No Jokerit ei ollut edes tarjolla näissä kekkereissä.

Käyttäjän jpvuorela kuva
Jari-Pekka Vuorela

Olen kannattanut Ilvestä ikäni. Siksi huvitti kovasti, kun yhdessä vaiheessa Tapparan edustusjoukkueeseen ilmaantui täyskaimani, parikymmentä vuotta nuorempi, ei mitään sukua.

Tappara sai nyt Ilveksen kiinni mestaruuksien määrässä, 16–16. Hiukan huolestuttavaa sikäli, että Ipalla oli 14 jo vuonna 1966. Puolessa vuosisadassa kaksi...

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

"En ole elämässäni tavannut yhtään Tappara-fania, paitsi Rane Korven ja yhden Juhan"

Käymässäsi opinahjossa oli paria vuotta luokka-astettasi ylempänä muuan Juha, joka oli suuri Tappara-fani. Hän ei kuitenkaan ollut tämän kommentin kirjoittaja, vaan muuan elokuvateatteriketjun omistajasuvun vesa, jonka faijalla lienee ollut jotain tamperelaistaustaa.

Taisto Merilä

Mä olen tavannut yhden hpk-fanin 90-luvun alussa. Voi olla että ne hävisi, tai ainakin pelasi hifkiä vastaan silloin. Oli miten oli.

Käyttäjän seijalund kuva
Seija Nylund

Kiitos, yritetään pärjäillä.

https://www.youtube.com/watch?v=1moXKiButdg

PS. Junnu olisi voinut treenata tamperelaista ällää, "hollin hallitsee" ei ole kuin yritys vähän sinne päin. Se kyä riapoo.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa