Niklas Herlin

Kuka sekoittaa salmiakkia hedelmäkarkkeihin?

Miksi parhaisiinkin hedelmäkarkkipusseihin upotetaan sekaan mustia (salmiakki, laku) nameja? Sietämätöntä.Eilen ostin pussillisen mainioita Malacon hedelmänamuja läheisestä K-Marketista. Malacon hedelmänamut ovat hyviä: riittävän pehmeitä ja värivalikoima on hyvä. Punaisia, vihreitä, keltaisia ja oransseja oikeassa suhtessa.Katselin yöllä mielielokuvaani Kummisetä II:sta ja nautin siideriä. Hamuilin pussin käsiini ja avasin sen. Ensi kouraisulla käpälään sattui viitisen hedelmäkarkkia. Ja yksi niistä olikin salmiakkia! Kai te ihmiset ymmärrätte miltä se tuntui! Makunautinto oli mennyttä.En ole apartheid-politiikan kannattaja ollut ainakaan eiliseen mennessä, mutta nyt kuvio muuttui. Pysäytin elokuvan hetkeksi ja erottelin yhten rasiaan kaikki mustat karkit!Mutta jotain rotia tähän pitäisi saada. Onkohan Malacolla ja muilla hedelmäkarkkien valmistajilla kreikkalaisia keskuspankkiireja pimeissä duuneissa? Eihän hedelmäkarkkipussiin saisi panna mustia karkkeja! Ja jos joku väittää, että Haribon nallekarkkipussissa on vain hedelmäkarkkeja niin tiedoksi: ne ovat yksilökooltaan liian pieniä ja sitä paitsi liian sitkeitä.Hyvää heinäkuun jatkoa. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (62 kommenttia)

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ja kappalejaot jäivät matkalle. Jos käytän "muokkaa" käskyä, saan originaalin, jossa kappalejaot ovat paikallaan. Kirottu Uusi Suomi! Sorry, lukijat.

N.

Käyttäjän nybergh kuva
Thomas Nybergh

Jostain syystä oletin kirjoitusmuodon olevan kalsarikänninen, ironinen Sturgeonilainen metakritiikki Uuden Suomen tai itse asiassa koko internetin sisällöstä.

Seppo Hildén

Niklas, minä taas ihmettelen, miksi niihin salmiakkikarkkeja sisältäviin sekapusseihin sekoitetaan niitä hedelmäkarkkeja.

Joutuu jättämään paljon syrjään.

Käyttäjän jooel kuva
Jooel Jaakkola

Täsmälleen, kyllä Niklaksella on nyt mennyt hedelmät ja salmiakit sekaisin kulhossa.

Kalle Kuusivuori

Tämä kirjoitus karuselliin, koska karu selli on pehmeä ja makeiset ovat tahmeita.

Mutta ymmärrän tuskan. Kun ei tiedä mitä velimies Alex ja Jan, voivat tuottaakkaan toisille.

Harri Räsänen

Makuja on niin monenlaisia.
Itse toimin niin, että laitan suuhuni kaksi hedelmäkarkkia ja yhden salmiakin. Tämä yhdistelmä on suussani sopivin.

Paikallisesta videovuokraamosta saa irtokarkkeja, joista voi ostaa juuri itselleen sopivan sekotuksen.

Käyttäjän markkusalomaa kuva
Markku Salomaa

Vaihda Malacot kotimaisiin Angry Birds karkkipusseihin. Niissä ei ole salmiakkikarkkeja seassa.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Oho! Toivottavasti riittävän pehmeitä myös! Pistän testiajoon aamulla!

D Ravén

Lintupussissa on kyllä mustiakin sattumia, joita voi erehtyä luulemaan salmiakki- tai lakritsipohjaisiksi, mutta makuyhdistelmä oli muistaakseni kola-sitruuna tms., joka ei tosin maistunut mielestäni juurikaan kolalta, vaan jollain tapaa miltei myrkylliseltä.

Vaan se olikin vihalintukarkkien ainoa pettymys. Kahdesta pussivaihtoehdosta possupussi oli kyllä enemmän tällaisen kotinasun mieleen. Fazerin mukaan vihalintumakeisissa on käytetty vain luontaisia aromeja. Kolakauhistusta lukuunottamatta aika mainioilta ne maistuivatkin.

Käyttäjän amgs kuva

Kiitos tuosta tidosta mustista linnuista!

Käyttäjän Timoteus kuva
Timo Huolman

Itse en aikuisiällä ole syönyt karkkia kuin tarjotessa,
mutta nostitte esiin minuakin lapsuudessa riivanneen, lähes traumaattisen ikuisuuskysymyksen.

Tosiaankin, miksi ihmeessä hedelmäkarkkisekoituksissakin on salmiakkia tai lakritsia, tai molempia, eivät ilmeisesti opi ikinä?

PS: Mulla itsellä tahtoopi kappalaejaot joskus kadota selaimen ns. "ylimääräisten" scriptien estämisen myötä, sen saa vielä esikatselutilassa korjattua kytkemällä scriptit takaisin päälle ja päivittämättä esikatselun ennen viestin lähettämistä.

Käyttäjän TeppoNygren1 kuva
Teppo Nygren

Eipä paljoa huolettaisi salmiakit hedelmäkarkkien seassa, jos teilläkin kummittelisi niinkuin meillä.
Laittaessani makeispussin vaikka mihin kaappiin, niin hetken päästä se on kadonnut. Makeispussit katoaa pöydiltäkin, kuin "HUPS" vaan, eikä niistä näy enää jälkeäkään.
Baarikaappi on ehkä ainoa paikka mihin eivät "kummitukset" kajoa, mutta eipä sitä muista aina itsekkään baarikaappiin makeisia piilottaneensa.

pia salminen

Siis kaikkein suurin makuelâmys tulee kun laittaa suuhunsa pehmeân pikkulakun muotoisen(en muista valistajaa)salmiakin joka on pehmeâ sisâltâ hieman kovahko kuori joka on kuorrutettu valkoisella jauhon tapaisella sokerikuorrutuksella ja maku on hieman "pistâvâ' -sillâ tavalla ettâ kielenpââssâ kutittaa.

Heti tâmân makuelâmyksen saavutettua on laitettava suuhun keltainen hedelmâkarkki jonka myôskin tulee olla hieman kova pinnalta mutta pehmeâ sisâltâ.

Tâmân reseptin makuelâmys on aivan uskomaton.

Jokaisella makunsa ja hyvâ niin!

Hyvân makuista kesââ kaikilla mausteilla.

groek

On sulla ongelmat.

Vippaappa mullekin pari miltsiä, niin ratkaistaan tämä asia yhdessä, kun muut huoleni katoavat.

No ei, niitä salmiakkikarkkeja laitetaan sinne tuomaan makuvaihtelua. Punaisella, vihreällä, oranssilla ja keltaisella karkilla ei ole hirveästi makueroa ja kun niitä karkkeja on vähän aikaa mättänyt, niin ei eroa edes huomaa. Salmiakki on siellä nollaamassa tilanteen.

Mielestäni loistava ajatus Malacon makeisinsinööreiltä laittaa salmiakkia sekaan. Niitä pitää oikein välillä etsiä sieltä pussista, jotta ne muut hedelmäkarkit "säilyttäisivät" makunsa.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Tulta facebookin puolelta tuli tällainenkin muistutus: itse asiassa me, jotka emmem halua halua hedelmäkarkkiemme sekaan salmiakkia tai muuta mustaa mönjää, maksamme samasta pussista enemmän. Lienee syrjintää! Missä viipyy valtakunnansyyyttäjä?

Hannu Tanskanen

Musta Paksu-Pete-lakritsipatukka on selkeästi rasistinen tuote,antaahan se
ymmärtää,että mustalla rodulla olisi paksumpi ja aionkin tehdä ilmannon tuosta valtionsyyttäjä Ilmannille.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Kyllä hedelmäkarkkipussissa pitää olla pikkuisen mustiakin karkkeja. Minä syön namuja aina siten, että ensin syön ne namit, joista en niin kovasti pidä, ja lempinamut säästän viimeiseksi.

Käyttäjän elinakeranen kuva
Elina Keränen

Yök kaikki lisäaineita pursuavat hedelmäkarkit on pahoja.

Petri Haapa

Jos lisäaineilta haluaa välttyä, on paras jättää ne salmiakitkin syömättä, nehän on pahojakin.

Käyttäjän HaMi kuva
Hannu Rautomäki

Päinvastaisista vakuutteluista huolimatta herää epäilys, että Nikossa kuitenkin asuu alitajuisesti pieni rasisti, sillä eihän nyky-Suomessa mustaa saa moittia ;) Voi tulla Biaudet kimppuun.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Jos vielä yrität rajoittaa sananvapauttani, teen valitukset Euroopan Yhteisöjen Tuomioistuimeen.

Merja Heikka

Osta ässämixejä seuraavalla kerralla. Ne on tehty blondityövomalla.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Voisiko muuten olla, että Jutta Urpilainen on kuunnellut Tuomari Nurmion laulua "Lapsikuninkaan käskyt", kun on uhitellut Suomen hatkavan eurosta. Lapsikuningas suhtautui aika tasa-arvoisesti hedelmäkarkkeihin ja salmiakkiin valuuttoina:

"Yleisen vaihdon välineiksi
hän määräsi avaruusrahat,
hedelmäveneet ja vadelmajalat
ja ananasapinat."

Toisaalta laulussa meininki on aika eteläeurooppalainen:

"Rahaa jaettiin perheille päivittäin
kaikista kioskeista
ja jonossa piti odottaa
kiltisti käsikkäin"

Merja Heikka

Urpilainen on kuunnellut vain kunnallisvaalien seireenien kutsua. Noin suur-kapitalistille eurosta ehkä on hyötyä, mutta ei tavallisille talleroille ole.

Nyt on juuri se oikea aika, muurahaisen lentää kuuhun, ja tehdä siellä sellainen taika, että namusia sataa suomalaistenkin suuhun.

Käyttäjän kaikkeus kuva
Roni Kantola

Entä sitten vesimelonikarkit, jotka maistuvat pahalta, ja sekottuvat todella helposti sitruunakarkkeihin, punaisiin (mitä lie) karkkeihin, ja colaan. Näin on siis Ässä Hässäkässä. Luulin aluksi, että pussin karkkien värit vaihtelevat satunnaisesti. Se olisi ollutkin sietämätöntä, vaikka voisikin tuoda arvoa joillekin.

Merja Heikka

Ässä mix on juuri se oikea merkki. Olen jostus ostanut kolme kahden hinnalla niitä muita versioita, mutta kotimakuraatini on ollut ostoksista hyvin nyrpeissään. Malacat vaikuttavat enemmän värjätyiltäkin ja kumimaisemmilta. ässämixit ovat pehmeitä.

Tuli vielä mieleeni, että olikohan niitä ässämixejäkin sitten kahta plaatua. Kumminkin niitä on sellaisena, missä ei ole mustia joukossa, semmosia PERUSässä-mixejä ;). Net oova Fatzerin, kuten asianomainen varmaan tietää. Lidlissäkin on varsin hyviä toiseksi parhaita: sellaisia rinkuloita, missä on toinen puoli vihreä ja toinen valkoinen. Niitä voi ostaa ison kasan niin ei tarvi kovin usein poiketa Lidliin.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Kerrankin tunnen itseni voittajaksi

Vaimo pitää salmiakista - Minä hedelmistä

WIN!

+ hedelmäkarkkeja on pussissa enemmän kuin salmiakkeja
Double-WIN!

Hmmn...Oliskohan se elokuvaillan paikka...Vois olla näin

Käyttäjän epatieteilijat kuva
Jaakko Koskinen

Tästä kehkeytyi pari ideaa:

Voisikohan hedelmäpelien rattaisiinkin ängetä salmiakkeja. Silloin moni himopelaajapolo saattaisi päästä kuiville.

Ymmärrän toki sen, että kaikkea ei pidä panna samaan pussiin. Olisiko kuitenkin mahdollista, että pakastealtaassa olisi sekalihapusseja ihan niin kuin sekavihanneksia. Noita sekavihanneksia itsekin ostan. Mahdollisissa sekalihapusseissa voisi olla kalan ja lihan palasia siasta ja naudasta tai ihan mistä vain elämiestä ja ihan mistä päästä eläintä milloinkin.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Ei kylläkään pusseissa mutta karjalanpaistiahan saa jo

Itse jättäisin kyllä eksoottiset sekoitukset tyyliin
Kala/Kana Hevonen/Pussirotta Vesinokkaeläin/Strutsi ostamatta

Erikseen sitten onkin nämä lihanomaiset tuotteet jota esimerkiksi muiden äitien tekemä ruoka on

En ole varma mitä se sisältää enkä edes halua tietää, enkä syödä

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Syön mielelläni B-luokan grilli- ja lenkkimakkaraa. Käsittääkseni niissä on aika hyvä mix jo nyt.

Käyttäjän juhauronen kuva
Juha Uronen

Juu upotan kotleettiseen kitaani kyllä sujuvasti kaikenlaiset makkarat
Tarkoitin näitä liha????makaroonilaatikoita ja sen sellaisia
Kun niistä ei sitä lihaa löydä edes mikroskoopilla

Hedelmäkarkeista sen sijaan pystyy sujuvasti erottelemaan vaimolle ne salmiakit jopa kaltaiseni töpösormi

Käyttäjän UkkoLiikkanen kuva
Ukko Liikkanen

Koen suurta ahdistusta syödessäni salmiakitonta pussia, ja assosision tunteen vahvasti ulkomaan matkailuun. Erimielisyydestä huolimatta on oiva paikka oppia toisiltamme. Miksipä et lisäisi matkailun yhteyteen shoppailureissua haluttujen herkkujen peräään?

"One Godfather, no ammonium chloride please"

Jorma Kassinen

Minustakin nallekarkit ovat sitkeitä.
En ole koskaan ymmärtänyt niiden lumovoimaa ja kulttistatusta.

Hedelmä-salmiakki suhde pitäisi taasen olla noin 5:1 hedelmien eduksi.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

No niin. Tutkin kaupassa täälläkin kehuttua Angry Birdsiä, ja mustia karkkeja näkyi. Osti pussillisen Fazerin Tutti Fruttia. Pelkkää hedelmää ja mukavan pehmoisia. Olisiko tässä uusi kumppanini?

D Ravén

Kola-sitruunaa ne lintupussin mustat, kuten ylempänä totesin. Possupussissa mustaa on puolestaan vain possun kypärässä, mutta namu itsessään maiskahtaa omenalta.

Välillä pistää kyllä vihaksi, kun noita vihalintuja puskee nykyään joka tuutista, mutta eipä sitä kannata makeisten virheeksi lukea.

Petri Haapa

Yllättävän hyviä olivat AB-makeiset. Yleensä tällaiset trendeillä ratsastavat karkit ovat kuin jotain värikkäitä muovinpaloja söis.

Petri Haapa

Olen samaa miletä. Suurena hedelmäkarkkien ystävänä ne hiton salmiakkikarkit täyttävät liian suuren osan karkkisekoituspussien sisällöstä. Välillä tuntuu jopa siltä, että minua on petetty.

Hannu Tanskanen

@Mitä ihmettä? Kommenttini suosittelijaksi on merkitty minut itseni,vaikka en taatusti tuota namikkaa painanut? Voiko systeemissä siis suositella itse omaan kommenttiaan? Outoa. Nyt se siirtyi omaankin blogiini suositeltuna kommenttina. Sick! (ei siis huumori sinänsä,se on vain surkeaa eikä vastaa tavanomaista tasoani,pelkkä lipsahdus;).

D Ravén

Jos pääsee moinen vahinko käymään, niin eikös suosittelun voi myös perua klikkaamalla linkkiä toiseen kertaan. Suosittelulinkki on siis eräänlainen kaksiasentoinen vipu, jota voi renkuttaa eestaas mielin määrin. Ihan hyvä ominaisuus. Monissa palveluissa tykkäyksiä kun ei voi perua.

Suosittelulinkkien sydänsymboli ei muuten näy omalla koneellani Chrome- ja IE-selaimilla. Firefoxilla näkyy. Riippuneeko selaimen oletusmerkkilajista. Kaikista fonteista ei välttämättä ko. symbolia löydy (tai yhtä hyvin siellä tilalla voisi olla vaikka pääkallo). Siinä mielessä virhe toteuttajilta kun ovat käyttäneet erikoismerkkiä graafisen kuvakkeen sijaan.

Mielestäni sydän on muutenkin liian vahva symboli käytettäväksi suosittelun kuvaamiseen. Uumoilen monen kavahtavan "sydämien lähettämistä" kanssakommentoijalle. Paljon käytetty peukku olisi neutraalimpana parempi vaihtoehto.

Käyttäjän TiinaNevanper kuva
Tiina Nevanperä

Nostalgia ja hyvät tuntemukset, jotka nallekarkit saavat osakseen liittyvät, ainakin omalta osaltani, lapsuuteen, silloin niitä sain yhden pennillä. Toisinaan oli taskussa viisipenninen, jolloin välitunnilla ehti kipaista paikalliseen Varubodeniin ostamaan koko rahalla nallekarkkeja. Esimerkiksi suffeli oli tuohon aikaan luksusta.
Itse pidän salmiakki- ja hedelmäkarkin sekoituksesta.
Suoranaista huijausta ovat mielestäni kuitenkin markkinoille tulleet suklaa mix-pussit, jotka eivät ole suklaata nähneetkään.
Fazerin KisKis on muuten Suomen vanhin tavaramerkki, vuodelta 1901. Fazerin Parhaat onkin ihan jees.

Käyttäjän bemarikari66 kuva
Bemari Kari

Tässä olisi uuden direktiivin paikka. Tai vähintäänkin kansalaisadressin.

Tuula Saskia

Jos kustantaja katsotte, että aiheenne on keskustelun arvoinen, menkää nurkkaan häpeämään.

Olette suomalainen versio Hamelnin pillipiipari-tarusta.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Hieman hymyä huuleen tekisi teillekin hyvää.

Käyttäjän anttialfthan kuva
Antti Alfthan

Keskusteluketjun kiinnostuneena lukeneena, ja tarkkaan harkittuani, ehdotan Suomen uudeksi rahayksiköksi merirosvokarkkeja.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Ja ananasapinat (Tuomari Nurmio)

Käyttäjän heke kuva
Heikki Paananen

Itse taipuisin Avaruusrahan kannalle. Siinä on outoa lumoa. Sattaisi myös kelvata sellaisenaan vaihtovaluutaksi ekstraterrestiaaleille, kun he joku päivä Telluksen valloittavat.

Käyttäjän bemarikari66 kuva
Bemari Kari

Väyrysen päät ehdottomasti

Merja Heikka

Minusta tämä oli hyvä blogi. Tästä tuli hyvä mieli.

Hedelmäkarkkien luulisi olevan terveellisiäkin. :)

Miksi ei lehdissä ole enää sellaisia hyvän mielen juttuja juuri lainkaan. Muistan kuinka joskus luoin nuorena vanhoja Kotiliesiä, jostain 50-60 -luvuilta. Äitini keräsi niitä vintin komeroon. Ne olivat ihmeellisiä. Niissä oli tarinoita, sellaisa pieniä novelleja. Ei mitään juoruja, eikä julkkisjuttuja. Sellaisia lehtiä ei enää ole olemassakaan, hyvänmielen lehtiä.

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

Lidlistä sai ainakin ennen ihan tajuttoman hyviä nallekarkkeja. Niissä pusseissa ei ollut mustia yhtään. Karkit olivat muutenkin maukkaampia kuin muiden kauppojen karkit. Vieläköhän niitä saa Lidlistä?

Muutenkin Lidlin makeiset ovat parhaita. Nykyään ostan pääsiäismunatkin Lidlistä. En hinnan vaan laadun vuoksi. Ja jätskikin on siellä parempaa.

Jouko Maksimainen

Onpa siinä taas saatana miljonääri-nilkillä blogin aihe. Mikähän siinä on, että omaisuus korreloi käänteisesti älykkyyden kanssa? Karkkeja, voi jumalauta.

Eikä edes tykkää salmiakista. Torille lynkattavaksi!

Kaurismäki oli oikeassa 1% lynkkausteoriansa suhteen, ilmankos Nallekin kimmastui kun omissa soi!

pia salminen

Älä nyt aina sotke niitâ miljoonia hyviin juttuihin.

Kaikki jotka namustelevat hedelmâkarkkeja ja salmiakkeja ovat hymy huulessa.Ja anna sen Nallekin olla hân varmasti rakastaa Nallekarkkeja.

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Mikäköhän sinuakin vaivaa?

Hannu Tanskanen

@En yleensä puolusta itseäni älykkäämpiä,mutta nyt on pakko. Topickin aihehan on hauska kuin mikä,huumorintaju on henkevyyden puntari;=).

Pekka Manner

En tykkää näistä sekoituksista. Itse olen salmiakin ystävä ja harmittaa ettei nykyään saa kunnon salmiakkia.

Eniten kaipaan vanhoja Merkkareita, nämä nykyiset napin kokoiset eivät ole lähelläkään sitä makunautintoa mitä oli ennen. Terveyssyistä salmiakkeja "laimennettiin".

Kaipaan myös kunnon toffeeta, lähes ainoa paikka mistä sitä saa on Lidl. Fazer teki ennen hyviä toffeekarkkeja.

Käyttäjän tonyvuori kuva
Tony Vuori

Itse tykkään laittaa suuhun samanaikaisesti salmiakkia ja hedelmän makua. Mutta kyllä, salmiakista vähemmän pitävät hyötyvät sekoituskarkeista vähemmän. Tässä olisi Malacolle ihan hyvä markkinarako, eli pelkkiä hedelmäkarkkeja. Vähän kuin tutti frutti. :)

Johan Lom

Jos muistat koulumme äidinkielen opettajan Leena Kupilan, niin yksi hänen esimerkkinsä ylimitoitetuista ja ainekirjoituksen arvosanaa alentavista toteamuksista oli jonkun oppilaan aineessa esiintynyt kannanotto: "Mikään ei ole niin inhottavaa kuin löytää käytettyjä tulitikkuja tulitikkurasiasta".

Kaikella kunnioituksella, tuo tuli mieleeni tästä blogista. Mutta olipahan sentään Vapaavuoron puolella ...

Käyttäjän niklasherlin kuva
Niklas Herlin

Kolme vuotta Kupilan koirakoulua toi aksi äidinkielen laudaturia mulle. Ja meidän 12 B -luokalta tuli neljä toimittajaa.

R. Tyyne Kuusela

Miksi salmiakin pitää aina olla mustaa? Se itse jauhe, jota voi panna Kossunkin joukkoon, on valkoista?

Johan Lom

Ammoniumkloridi, eli kansankielellä salmiakki, on yleensä valkoisessa jauhemuodossa tuotettava kemikaali. Makeiseksi valmistettaessa sitä maustetaan lakritsin joukkoon. Siitä se musta väri.

Aikoinaan myytiin apteekeissa myös salmiakkijauhetta, joka oli sekoitettu lakritsipulveriin. Se oli vaaleanruskeata ja maksoi 20 penniä pussi siihen aikaan, kun itse sitä joskus ostin.

R. Tyyne Kuusela

Jahah, no johan selvisi arvotus. Ja lakritsi on samannimisen hernekasvin juurinystyröistä.

Johan Lom

Vielä tuli salmiakista mieleeni, että aikoinaan käytettiin myös käsitettä "salmiakin muotoinen". Se juontui Fazerin myymän salmiakkikarkin muodosta.

Kun olin intissä, niin jouduin opettamaan alempikurssilaisille kerran jonkin tulenjohtueen käyttämän vempeleen toimintaa ja selostin, että "kun katsotte näiden linssien läpi, niin näette kaksi salmiakin muotoista kuviota ja kun ne menevät päällekkäin, niin saatte etäisyysarvion". Opetustani seurannut kapiainen, muuan yliluutnantti, totesi siihen tiuskien: "Ne ovat vinoneliöitä!"

Merja Heikka

Ennen, joskus 60-luvulla oli kahdenlaisia salmiakkikarkkeja: salmiakkeja ja panttereita. Pienissä rasioissa myytiin molempia: Salmiakki-rasiassa oli salmiakki-kuvioita, ja Pantteri-rasiassa oli tietysti pantteri. Nykyisinkin on ilmeisesti samaa makua pantteria pussikarkkina, ilmeisesti isompina. En ole testannut niitä, koska olen joskus korkealla verenpaineella säikäytetty. Salmiakki kohottaa verenpainetta, ja yleensä lakritsi.

Lapsena pidin enemmän panttereista kuin salmiakista. Ehkä sen kuvankin vuoksi, mutta varmaan makunakin.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa