Niklas Herlin

Tupakkatappelu, HIFK ja Väiskin kenttä

Kasvatin kaksi lasta aikuisiksi Helsingin Väinämöisenkadulla. Se oli hieno paikka kasvattaa lapsia. Koulu ja päiväkoti lähellä, rauhallinen katu ja keskellä kaupunkia.

Väinämöisen kenttä oli siinä vieressä myös, tai on edelleen, vaikka olen lasteni tavoin muuttanut sieltä pois. Kentällä sai ulkoiluttaa omia lapsia. Kesällä siellä oli jatkuva jalkapallomeininki, talvella luonnonjäällä luistelevat paikalliset. Se oli kivaa! Ja tietysti tärkeä ylimmän sarjatason jääkiekkopaikka "Väiski" on ollut. Todiste: (tätä pätkää Jokerien kiekkokannattajien ei kannata katsoa, Jokerit on entinen Töölön Vesa): . Meille HIFK-ihmisille tämä on toki hyvä klippi, vaikka maalivahtimme ei ollutkaan parhaimmillaan.

Kentän vieressä nousevat pahamaineiset Taivallahden kalliot, joissa nuoret lättähatut ovat mellastaneet! Nykyaikainen tiedonvälitysprosessi antaa nuorille mahdollisuuden tuoda esiin kaikenlaista. Tässä esimerkki nuorista, kentän laidalla asuneista teineistä: vuonna 2007 valmistunut väkivaltaelokuva Tobacco Fight, jossa tapellaan tupakan takia Väinämöisenkadun kentän ja Taivallahden kallion välisellä rinteellä. Kyytiä saa "joku rändom töölöinen fruittari".  Jatko-osat Tobacco Fight II ja Tobacco Fight III ovat jo liikaa tälle sivustolle, jota saattavat katsoa myös perheen pienimmät! https://

Väinämöisen kenttä oli myös äskettäin edesmenneen entisen appeni Pekka Hämäläisen kotikenttä. Sieltä hän ponnisti jalkapallon Suomen mestariksi ja moniin jalkapallon luottamustehtäviin. Pekasta täällä: http://niklasherlin.puheenvuoro.uusisuomi.fi/141844-rehellinen-lakimies-...

Väinämöisen kenttä on ollut kotikenttä monille tutuille. Muun muassa (kentän naapurin mukaan nimensä saanut) Krematorion Korpit veti kotimatsit siellä. Ja 1990-luvulla useita kertoja harjoitellut ravintola Kerhosen kanta-asiakkaista koottu Kerhosen Kiekko-Esat!

Väinämöisen kenttä ei ole entisensä. Siellä on nyt jalkapalloijoiden toivoma tekonrmi. Ja hyvä niin. Edes töölöläisjärjestöt ja kaupunki eivät ole pysäyttäneet hanketta, koska jalkapallojoukkueet ovat hoitaneet koko homman kasaan. Hanke on asiallinen ja yksityinen.

Tänään ne avaavat virallisesti. Voisiko urheiluseurahenki palata maahan? Niin, että järjestettäisiin urheilupaikkoja ilman kitinää kunnalta tai valtiolta?

HIFK:n jalkapallon virallinen tieto asiasta tuolla: http://www.hifksoccer.fi/uutiset.php?aid=15794.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (4 kommenttia)

Joachim Seetaucher

Väiskin kentällä on perinteitä. Jo faijani kertoi käyneensä siellä skrinnaamassa ja pelaamassa "hokkista" (siihen aikaan pelattiin vain jääpalloa, jääkiekko oli kuulemma vain omituinen ilmiö häthätää tulollaan).

Itse kävin siellä 60-luvulla ja muistan lähinnä puulämmitteiset parakit, joissa vaihdettiin kengät luistimiin. Tytöillä ja pojilla oli omat parakkinsa.

Käyttäjän TuomoKokko kuva
Tuomo Kokko

Jos on jääkiekko lajina muuttunut nopeammaksi ja rajummaksi, on sen kuvaaminenkin sekä teknisesti että journalistisesti aivan toisella tasolla kuin 1950-luvulla. Matsissa tehtiin siis täysi tusina maaleja, mutta oheisessa katsauksessa niistä ei nähty ensimmäistäkään!

Yllättävää, että Helsingissä on Väinämöistä käytetty sekä kadun että urheilukentän nimeämisessä. Mitä Väinämöinen on ruotsiksi?

Käyttäjän usjussi kuva
Heikki Karjalainen

Tuosta Niklaksen nuoruushaahuilusta Tölikässä tulee mieleen
(30-v Hesassa asuneena), että "laihaa" se nuoruus Hesassa on ollut vrt. Tampere. Täällä me sentään tehtiin jotain aina ennekuulumatonta- tupakka ( Boston 100) oli vai kimmoke kaikkeen muuhun mukavaan. Futista pelasivat vain harvat. Yleisurheilua melkein kaikki, kiekkoa "Dynamon" opastuksella kaikki luistimilla pysyvät. Ns."koiruudet" jätän erikseen, koska niistä on tulossa jossain vaiheessa hulvaton kirja.

Tämän blogin suosituimmat

Kirjoittajan suosituimmat Puheenvuoro-palvelussa